Hebel, eenvoudig en economisch voor industrie- en utiliteitsbouw

Hebel2
Hebel1

De talrijke eisen die vandaag gesteld worden aan industriële of utiliteitsgebouwen, of het nu gaat om thermische, akoestische, esthetische of ecologische eisen, worden steeds strenger. Het inzetten van Hebel helpt om deze complexe, vaak tegenstrijdige eisen op een eenvoudige en economische manier op te lossen. Zo lost Hebel tegelijkertijd de vereisten inzake thermische isolatie en brandwerendheid gemakkelijk op.

Brandveiligheid voorop, uw investering in goede handen

HEBEL-platen van 15 cm dikte bieden een brandweerstand van EI 360 minuten! In het geval van brand, blijft de temperatuur aan de andere kant van de muur zeer laag (< 70°C), zelfs na 6 uren. Elk type product kan bewaard worden zonder risico op spontane ontploffing of ontvlamming als gevolg van een stijging van de temperatuur.

Bekijk bovenstaand filmpje waarin men toont hoe een industrieel gebouw met Hebel dak- en wandplaten de brand als gevolg van een explosie van ontvlambare materialen onder controle houdt. In tegenstelling tot een gebouw opgetrokken uit geïsoleerde sandwichpanelen en een staaldak dat al na een 20-tal minuten in lichterlaaie staat.

Hoge scores op vlak van thermische en akoestische isolatie

Naast de hoog performante brandwerendheid, scoort Hebel ook hoog op gebied van thermische en akoestische isolatie. Zo voldoen de Hebel wandplaten probleemloos aan de thermische eis voor tussenmuren van Umax (W/m²K) 1,0 of 0,6.

Wilt u graag meer informatie over de HEBEL-platen van Xella? Vul het formulier in en Xella neemt vrijblijvend met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email