Recente tests inzake brandweerstand in industriebouw

Xella
Xella
Xella

Kan men op een eenvoudige en goedkope manier een brandmuur realiseren die technisch voldoet en tegelijkertijd aan de huidige eisen betreffende isolatie beantwoordt? Ja, met Hebel cellenbeton panelen is dit eenvoudig. Zo lost Hebel tegelijkertijd de vereisten op het gebied van thermische isolatie en brandwerendheid gemakkelijk op. Het inzetten van Hebel helpt om de complexe, vaak tegenstrijdige eisen op een eenvoudige en economische manier op te lossen.

Hebel biedt een brandweerstand van 360 minuten aan

HEBEL-platen van 15 cm dikte bieden een brandweerstand van EI 360 minuten! Aan de eisen betreffende compartimentering en brandwerende buitenmuren kan men dus zeer gemakkelijk voldoen. In het geval van brand, blijft de temperatuur aan de andere kant van de muur zeer laag (< 70°C), zelfs na 6 uren! Elk type product kan dus bewaard worden zonder risico op spontane ontploffing of ontvlamming als gevolg van een stijging van de temperatuur.

Geteste brandweerstand Hebel Plus: minimum 240 minuten

Het Hebel Plus bouwsysteem (Hebel platen + geïsoleerde metalen afwerking) werd recent getest op zijn brandveiligheid. Tijdens proeven werd de uitstekende brandweerstand van Hebel duidelijk aangetoond. Door ISIB werd besloten dat een Hebel-wand met max. hoogte van 20 m, met of zonder afwerking met sandwichpanelen, niet minder dan EI 240 zal zijn.

Daarbovenop zijn de Hebel platen thermische isolerend

De isolatie-regelgeving voor industrie- en utiliteitsbouw verlangt een minimale isola­tiewaarde voor tussenmuren en scheidingswanden tussen verschillende volumes. Dankzij hun thermisch isolerende eigenschappen voldoen Hebel platen gemakkelijk ook aan deze ver­plichtingen.

Ontvang nu de recente brochure “Brandweerstand en thermische isolatie”

Laat uw gegevens na via het formulier indien u terug helemaal mee wilt zijn met de nieuwe vereisten en de oplossingen van Hebel.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email