Docks Bruxsel tijdig geopend, mede dankzij snelle opbouw met XL Ytong Jumbo bouwsysteem

Xella
Xella
Xella

Op 20 oktober opende in Brussel een  nieuwe commercieel centrum met een totale oppervlakte van 56.000 m² zijn deuren: Docks Bruxsel. Het complex biedt een waaier aan activiteiten, dus niet louter winkelplezier. De investering bedroeg 210 miljoen euro.  Het project staat symbool voor de vernieuwing van de stad en is het eerste commerciële centrum dat gebouwd werd de laatste 30 jaar.

Ecologie en duurzaamheid stonden hoog op de agenda van de projectontwikkelaar. Het project kreeg dan ook als eerste shopping centrum in België het BREEAM ‘Excellent’ certificaat.

Voor de uitvoering kozen de aannemers BPC Brabant en BESIX voor het XL Ytong Jumbo bouwsysteem. Dit om de snelle oplevering van het project te verzekeren. Sowieso was cellenbeton reeds voorgeschreven door de ontwerpers Art&Build, een gevolg van de zeer specifieke eigenschappen van het materiaal, zoals de uitstekende brandweerstand.

Het Ytong Jumbo systeem biedt dankzij de hoge snelheid van verwerking een rendement dat aanzienlijk hoger ligt dan dat van de blokken met klassieke afmetingen. Concreet betekende dit voor Docks Bruxsel een dubbele productiveit op de werf. Er werd per dag met 3 man ongeveer 75 m² gerealiseerd, waar met klassieke blokken dit 40 m² zou zijn geweest.

Voor de verwerking van de reuzenblokken zijn wel kleine kranen nodig op de werf, maar gezien de grootte van het project was dit perfect toelaatbaar. 

Bouwinformatie

  • Projectontwikkelaar : Equilis
  • Ontwerp: Art & Build
  • Aannemer: BPC – BESIX
  • Formaat Ytong Jumbo blokken : 120 x 20 x 60 cm 

Wilt u ook uw rendement op de werf verhogen? Vul het aanvraagformulier in en wij nemen vrijblijvend met u contact op om in te schatten of het Ytong Jumbo systeem ook voor u in aanmerking komt. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email