YTONG Jumbo bouwsysteem – perfect voor brandwanden

Xella
Xella
Xella

YTONG en HEBEL cellenbeton is onbrandbaar en heeft een uitstekende brandweerstand (A1). Ook het grootformaat YTONG Jumbo bouwsysteem heeft dezelfde eigenschappen. Door de grootte van de blokken zijn ze een uitstekende oplossing voor het snel optrekken van brandwanden op plaatsen waar het onmogelijk is om met een grote bouwkraan te werken, en de gewapende Hebel platen niet toegepast kunnen worden.

YTONG Jumbo-blokken zijn bijna 5 x groter dan traditionele YTONG blokken, waardoor aanzienlijk sneller gebouwd kan worden. De muren worden door middel van een plaatsingskraantje met klem opgebouwd. Daardoor kan er heel flexibel op moeilijk bereikbare plaatsen gewerkt worden. Per dag kan met dit bouwsysteem ongeveer 70 m² geplaatst worden.

De blokken bezitten een brandwerendheid EI 240 minuten.

De blokken kunnen ter plaatse op de werf verzaagd worden, waardoor het systeem tevens ideaal is voor wanden met veel openingen of voor projecten waarbij de inplanting van de brandwanden pas tijdens de uitvoeringfase beslist wordt na toewijzing van de beschikbare ruimtes (bijv. winkelruimtes).

Referentieproject: Commercieel centrum Docks Bruxsel

Docks Bruxsel is het eerste shopping center in België dat de BREEAM ‘Excellent’ certificatie, de hoogste referentie op het gebied van duurzaam bouwen, nastreeft. De 4000 m³ Ytong Jumbo blokken passen volledig in dit principe. Ytong is een milieuvriendelijk product met een prima LCA-score. De blokken  werden ook per schip aangeleverd bij een naburige bouwmateriaalhandel, alvorens ze via een traject van slechts 2 kilometer per vrachtwagen op de werf terechtkwamen.

Docks Bruxsel is een project van Equilis. Voor het ontwerp signeert het Brusselse architectenbureau Art & Build. 

Bent u bezig met een project waar u brandwanden nodig zijn? Vul onderstaand formulier in en Xella neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email