De industriële sector kent een aantal sterkhouders. Het gaat om bedrijven die traditie koppelen aan vernieuwing, en innovatie combineren met duurzaamheid. WILO is zo’n sterkhouder. Sinds zijn oprichting door Louis Opländer in 1872 groeide het bedrijf gestaag uit tot één van de wereldleiders op het gebied van pompen en pompsystemen voor HVAC evenals voor de aan- en afvoer van zuiver en vervuild water voor toepassingen in gebouwen en de industrie.

Vandaag stelt WILO meer dan 7000 mensen tewerk in meer dan 70 filialen wereldwijd, en haalt het een jaarlijkse omzet van meer dan één miljard euro. De Belgische dochteronderneming heeft in haar meer dan 80-jarige geschiedenis een niet onaanzienlijke bijdrage tot dit succesverhaal geleverd. WILO stelt in ons land 32 gekwalificeerde personeelsleden tewerk voor de verkoop en service aan distributeurs, installateurs en professionele eindgebruikers.

WILO staat nu wereldwijd bekend voor zijn degelijke engineering volgens Duitse traditie. Waar ook een pomp nodig is: WILO levert de juiste oplossing. Het productengamma biedt pompen en systemen van de meest uiteenlopende soort — in nagenoeg alle grootten en vermogensklassen. In nauwe samenwerking met haar klanten heeft het bedrijf over de jaren heen een knowhow ontwikkeld van pompen en installaties.


Merken: WILO
Overzicht van beschikbare informatie: 2 artikels, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 0 brochures, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 4 handleidingen, 0 instructievideos, 0 technische fiches.