Altijd in beweging – dat is de filosofie van WILO. Het bedrijf rust met andere woorden niet op de lauweren uit het verleden. Integendeel, WILO besteedt steeds meer aandacht aan research en ontwikkeling. Innovatieve ideeën worden – onder de noemer ‘Pioneering for You’ – omgezet in praktische, intelligente en klantgerichte oplossingen.

De keuze van de juiste pomp draagt immers bij tot een enorme besparing op het jaarlijkse energieverbruik van de woning. Met zijn aanbod aan “High Efficiency” HVAC- en sanitaire pompen, biedt WILO dé oplossing om met een relatief lage investering jarenlang een enorme som te kunnen besparen. Ook voor (huishoudelijke) afvoerpompen kan men bij WILO terecht. Het gamma biedt oplossingen voor het verpompen van zowel fecaliënhoudend als fecaliënvrij water. Ten slotte biedt WILO ook een ruime keuze aan pompen voor het afvoeren van regenwater uit reservoirs en voor de ontwatering van kelders en keldertrappen

Op BIS zet WILO (stand 1092) het gloednieuwe ‘Hi’ (Home Intelligence)-gamma afvoermodules voor huishoudelijk gebruik in de kijker; nl. de Wilo-HiDrainlift voor de afvoer van vuil water uit douches en wastafels en de Wilo-HiSewlift, die dankzij een horizontale uitstroom uitermate geschikt is voor de waterafvoer uit bijvoorbeeld een toilet, een douche of een wastafel. Alle koppelen zij een hoog vermogen aan een uitstekende energie-efficiëntie, waardoor zij nu al voldoen aan de vereisten voor de toekomst. Niet onbelangrijk, want de keuze van de juiste pomp draagt immers bij tot een enorme besparing op het jaarlijkse energieverbruik.

Bovendien kent Wilo 5 jaar garantie i.p.v. 2 toe op dit “Hi (Home Intelligence)”-gamma huishoudelijke afvoermodules.

Waar water wordt toegevoerd voor verwarming, koeling of sanitaire toepassingen, dient ook water te worden afgevoerd. Het WILO-assortiment biedt oplossingen voor het verpompen van zowel fecaliënhoudend- als fecaliënvrij water. Ook voor het afvoeren van regenwater uit reservoirs en voor het leegpompen van kelders en keldertrappen kan men bij WILO terecht. De hieronder vermelde pompen zijn alle uiterst geschikt voor huishoudelijke toepassingen.

De Wilo-HiDrainlift werd ontworpen voor de afvoer van vuilwater uit douches en wastafels. De installatie is conform de norm EN 12050-2 en de Europese norm voor elektrische veiligheid en elektromagnetische compatibiliteit.

De modellen van de Wilo-HiSewlift zijn door een horizontale uitstroom uitermate geschikt voor de waterafvoer uit een toilet, een douche, een wastafel of een bidet (afhankelijk van de uitvoering). De installatie is conform de norm EN 12050-3 en de Europese norm voor elektrische veiligheid en elektromagnetische compatibiliteit.

Deze beide oplossingen voor het wegpompen van vuil- en afvalwater in huishoudelijke toepassingen vallen op door hun compact design en hun eenvoudige, plaatsbesparende installatie inclusief flexibele, hydraulische aansluitmogelijkheden. Het gebruikerscomfort wordt gevoelig verhoogd doordat de ingebouwde actieve koolstoffilter alle geuren verwijdert. Het stroomverbruik ligt bij alle modellen ─ ondanks hun hoog vermogen ─ zeer laag.