Rolluiken, n met de gevel en een luchtdichte woning verzekerd. Het kn!

Heel wat architecten weren rolluiken in hun ontwerpen. Ze vinden ze niet mooi. Het maakt de gevel minder strak. Rolluiken vormen koudebruggen rond ramen als ze niet goed geplaatst zijn. Nochtans zijn rolluiken ideaal om oververhitting in de zomer tegen te gaan. En in de koude wintermaanden isoleren rolluiken de ramen van een woning. Wat onze energiefactuur ten goede komt.

Er is goed nieuws voor architecten en ook opdrachtgevers. Je hoeft niet meer in te boeten op vlak van esthetiek. Jouw gevel blijft zijn strakheid behouden. En de kans op koudebruggen werd ook aangepakt.

Wilms, fabrikant in rolluiken en zonweringen, bedacht een ingenieus rolluiksysteem waarbij enerzijds de rolluiken onzichtbaar – zowel binnen als buiten – worden weggewerkt in de gevel, en anderzijds dat de rolluiken en de ramen luchtdicht in de woning kunnen worden geplaatst.

ShutterX van Wilms zijn rolluiken die in de spouwmuur worden ingebouwd. Aan de buitenkant zijn de rolluiken onzichtbaar. Ze zitten als het ware achter de gevelsteen of buitenpleister. Aan de binnenzijde van de woning is het rolluik evenmin zichtbaar.

Door deze gepatenteerde techniek van Wilms zijn er nog enkele bijkomende voordelen:

  • Aangezien het rolluik zich in de spouwmuur bevindt, wordt een deel van de isolatie weggenomen ter hoogte van de rolluikkast. Wilms bedacht een innovatief composiet profiel dat dit tekort aan isolatie opvangt en zelfs beter isoleert.
  • Bijkomend voorziet Wilms het composiet profiel standaard van een luchtdichte folie aan de buitenzijde van de binnenmuur.
  • Om condens te voorkomen werkt Wilms met isolerende constructieplaten rondom de ramen. Deze isolerende constructieplaten vangen temperatuurverschillen op en vermijden bouwknopen rond het raam.
  • Ook de geleiders van ShutterX zijn praktisch onzichtbaar. Ze zitten in de muur weggewerkt en kunnen gelakt worden in de RAL-kleur naar keuze, zodat ze één geheel vormen met het buitenschrijnwerk. De volledige geleider klikt in elkaar vast, waardoor geen schroeven nodig zijn.

Ook qua onderhoud scoort de ShutterX goed. De rolluiken zijn toegankelijk aan de buitenkant en zijn heel éénvoudig te demonteren. Dat maakt zowel eindklant als installateur tevreden.

Wil je graag meer weten over dit nieuwe rolluiksysteem ShutterX? Vul het formulier in en Wilms bezorgt je de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email