Passaqua, waterdoorlatende verharding voor opritten en terassen

Passaqua1
Passaqua2

Bodemverharding, door onder andere aangelegde opritten en terrassen, zorgt ervoor dat het regenwater onvoldoende in de bodem kan dringen, met mogelijke wateroverlast tot gevolg. De Vlaamse overheid overweegt een verbod op de verharding van de voortuin in de toekomst. Momenteel verplicht de Vlaamse regelgeving de voorziening van waterinfiltratie voor oppervlakten groter dan 250 m². Sommige lokale overheden gaan al een stap verder en verscherpen nu al regels.

Bij Wienerberger onderkennen ze het belang van de infiltratie van regenwater en waterdoorlatende verharding. In die optiek ontwikkelde Wienerberger haar waterpasserende kleiklinkers Passaqua. Deze kleiklinker beschikt over afstandshouders voor voegen van 6 mm breed. Hierlangs vloeit het water op natuurlijke wijze snel weg. Het voegaandeel van een verhardingsproject met Passaqua is zo ongeveer 10 % van de totale oppervlakte, de minimale vereiste voor een waterdoorlatende verharding. Doordat het water snel in de grond trekt, is er bovendien minder kans op de groei van algen, mossen en onkruid in de voegen.

De combinatie van duurzaamheid, esthetische kwaliteiten en waterdoorlatende eigenschappen zorgen ervoor dat de Passaqua kleiklinker de ideale oplossing is voor aanleg van terrassen en opritten van particuliere woningen, verhardingen van openbare ruimtes zoals parking, pleinen, voet- en fietspaden…  

Wilt u graag meer informatie ontvangen omtrent Passaqua? Vul het formulier in en Wienerberger bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email