Dakafwerking zonder lood dankzij Koraflex Plus

Het dak wind- en waterdicht maken is belangrijk voor elke dakdekker. Vroeger werd hiervoor lood gebruikt om het dak af te werken rond opgaand metselwerk zoals schoorstenen, dakovergangen, dakkapellen, lichtkoepels en kielgoten.

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwoplossingen, is begaan met het installatiegemak van de dakdekker en bedacht een universele loodvervanger: Koraflex Plus. En ja hoor, met Koraflex Plus loopt de plaatsing als een trein. Het installeren van Koraflex Plus, gaat tot twee maal sneller dan met lood. Bekijk het filmpje hierboven en laat je overtuigen. Je begrijpt direct waarom het zo vlot plaatst.

Daarbij komt nog dat Koraflex Plus geen lood, oplosmiddelen of giftige stoffen bevat. Koraflex Plus bestaat uit verschillende lagen:

    1. Tweedelige en gemakkelijk verwijderbare beschermstrip
    2. Doorlopende butyllaag
    3. Tussenlaag van polysobutyleen (PIB)
    4. Wapeningsgaas van flexibel en vervormbaar aluminium
    5. Buitenlaag van duurzaam en UV-bestendig polysobutyleen (PIB) die verkrijgbaar is in drie kleuren: rood, grijs en zwart.

Dankzij de flexibiliteit en rekbaarheid van Koraflex Plus is het voor de dakdekker makkelijk plaatsen. Door het makkelijk vervormen is het mogelijk om complexe daken af te werken. De loodvervanger kan op alle types dakpannen gebruikt worden.

Wil je graag meer weten over Koraflex Plus? Vul het formulier in en Wienerberger bezorgt je meer informatie;

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email