Meer rendement met Porotherm Dryfix, het revolutionaire bouwsysteem van Wienerberger

PorothermDryfix
WerffotografiePorothermDryfix1

Op Batibouw 2018 maakt u kennis met een baanbrekende techniek voor bouwen met PLS lijmstenen. Met de Porotherm Dryfix extra spuitbus kan het voortaan nog sneller, beter en efficiënter.

Sneller bouwen door “Plug & Spray”

Mortel of lijmmortel maken is vanaf nu niet meer nodig. Emmers, mortelkuipen en rolbakken vullen zijn verleden tijd. Alleen nog een spuitbus met spuitpistool zijn nodig: “Plug & Spray”.

Dankzij de snellere uitharding kan onmiddellijk tot verdiepingshoogte gewerkt worden. De dag erna is de muur meteen belastbaar en kunnen de vloerplaten geplaatst worden. Bij mortel en lijmmortel moet langer gewacht worden.

Een muur optrekken gebeurt zonder water. Opkuisen na de werkdag verloopt een stuk sneller. Rolbakken, emmers, kuipen en mortelmengers moeten niet meer worden afgewassen. Alleen het pistool reinigen met cleaner en dat is klaar in enkele seconden.

Minder stof en minder sleuren

Traditioneel metselwerk verbruikt 23 l water per m2. Met lijmmortel is dat slechts 0,9 l water per m2 metselwerk. Met het Porotherm Dryfix bouwsysteem is geen water nodig. En wordt er minder stof geproduceerd. Ook mortel- of lijmmorteloverschotten behoren tot het verleden.

Er moet niet meer gesleurd worden met mortelzakken en kuipen. Werken met Porotherm Dryfix is dus veel ergonomischer. De spuitbussen nemen ook minder plaats in dan zakken zand en cement of lijmmortel.

Efficiënter bouwen

Met het Porotherm Dryfix bouwsysteem kan de aannemer ’s morgens sneller opstarten en langer doorgaan. Dankzij de onbeperkte verwerkingstijd van de spuitbus is werken met Porothem Dryfix heel flexibel. En er zijn geen extra benodigdheden en hulpmaterialen nodig: alleen een spuitbus en PLS lijmstenen.

De grotere weersonafhankelijkheid bij het bouwen is nog een extra troef. Porotherm Dryfix kan immers aangebracht worden bij een omgevingstemperatuur van +35°C tot -5°C.

De Wienerberger service

Alleen gecertificeerde aannemers kunnen met Porotherm Dryfix aan de slag. Wienerberger organiseert opleidingen en adviseert bij de werfopstart. Een ATG - technische goedkeuring van het Porotherm Dryfix bouwsysteem is in aanvraag. Breng ons een bezoek op Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309.

Wilt u graag een opleiding volgen als aannemer om aan de slag te kunnen met Porotherm Dryfix? Vul het antwoordformulier in en Wienerberger neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email