Weishaupt Thermo Condens WTC-OB Stookolie-condensatietechniek voor de toekomst

Weishaupt
Weishaupt

De vloerstaande condenserende stookolieketel is een prachtvoorbeeld voor de betrouwbare en energiebesparende warmtewinning uit stookolie.

 

De brandstof stookolie

Ook in de toekomst zal stookolie als brandstof een belangrijk apsect bij de modernisering van de verwarming blijven. De huidige reserves aan ruwe olie bevestigen dat deze brandstof nog generaties lang een belangrijke rol zal spelen.

 

Vooral nieuwe stookoliekwaliteiten zoals zwavelarme gasolie verwarming bieden potentieel voor de toekomst.

 

Het verdere gebruik van stookolie in het kader van de modernisering van de verwarming biedt aanzienlijke voordelen:

  • De aanwezige stookolietoevoer kan na renovatie verder gebruikt worden.
  • Moderniseringsmaatregelen kunnen zonder moeilijkheden snel gerealiseerd worden.
  • De warmte-inhoud van de stookolie kan tot bijna 100% gebruikt worden.

 

Betrouwbare techniek

In de condenserende stookolieketel WTC-OB zet een  tweetraps blauwevlambrander van het type purflam® de stookolie bijzonder spaarzaam in warmte om.  Daarbij worden alle relevante emissievoorschriften niet enkel gerespecteerd maar de emissies liggen zelfs laag onder de grenswaarden.

 

Weishaupt beveelt het gebruik van zwavelarme gasolie verwarming volgens NBN EN 590 (2004) aan. Daarnaast is het gebruik van gasolie verwarming in standaardkwaliteit volgens NBN T 52-716 met een zwavelgehalte gaande tot 1000 ppm toegelaten.

 

Flexibele opstellingsmogelijkheden

Dankzij de compacte afmetingen is de plaatsbehoefte voor de condenserende stookolieketel heel gering. Dankzij het speciale rookgas-lucht-systeem is deze condensatieketel niet aan de stookkelder gebonden. En daar de wezenlijke functiecomponenten van het hydraulisch systeem reeds geïntegreerd zijn en de werking en dichtheid ervan van fabriekswege reeds getest werden, zijn uitstekende voorwaarden bereikt voor een eenvoudige montage door de verwarmingsinstallateur.

 

Weishaupt zorgt voor bedrijfszekerheid

Bedrijfszekerheid betekent bij Weishaupt ook dat hoogwaardige producten steeds met een onberispelijk service-aanbod gepaard gaan. Alle vestigingen en vertegenwoordigingen beschikken over uitstekend gekwalificeerde klanten diensttechnici die rechtstreeks door hun centrale geleid worden en steeds ter beschikking staan van onze klanten.

 

Betrouwbare techniek: zuinige en comfortabele werking

Met de nieuwe condenserende stookolieketel WTC-OB biedt Weishaupt nu een bijzonder innovatief verwarmingssysteem voor de meest uiteenlopende stookoliekwaliteiten aan. Vier vermogensniveaus van 20 tot 35 kW zijn ontworpen voor een spaarzame en betrouwbare warmtevoorziening van één- en meergezinswoningen.

 

Zuinig

De in de fabriek vooringestelde blauwevlambrander Weishaupt purflam® verbruikt dankzij zijn tweetraps-werking bijzonder weinig stookolie. Al naargelang het ketelvermogen bedraagt het verschil tussen trap 1 en 2 tot 13kW. Daardoor wordt een voordelige vermogensaanpassing aan elke warmtebehoefte bereikt.

 

Het uitstekende warmtegeleidingsvermogen van de warmtewisselaar uit aluminium biedt de beste voorwaarden voor een langdurig zuinige verwarming. Zijn meandervormige stookwaterleidingen en de speciaal afgestemde geometrie van de rookgasafvoer zorgen voor lage rookgasverliezen en dus voor een optimaal energierendement.

 

Ook de behoefte aan elektrische energie werd tot een minimum gereduceerd. Zo ligt het nodige verbruik van de elektrische componenten (standby) onder de 4 W. De uitvoeringen ”H” en ”W” worden bovendien standaard met een energiebesparende pomp uitgerust.

 

Bij een werkingsduur van 15 jaar wordt er op die manier ca. 4000 kWh bespaard in vergelijking met een drietraps-pomp. Dit komt overeen met het jaarlijkse stroomverbruik van een huishouden van 4 personen.

 

Comfortabel

De geïntegreerde geluidsdemping voor rookgas en aanzuiglucht zorgt voor een laag geluidsniveau tijdens de werking.

 

Onaangename stookoliegeuren worden voorkomen dankzij een innovatieve stookoliefilter die zich binnen de bekleding bevindt. Deze bezit een gekapseld lucht-afscheidsysteem dat de verzamelde lucht gedoseerd via de branderverstuiver naar de verbrandingskamer leidt.

 

Voor een comfortabele controle van het verbruik is er een stookolieverbruiksmeter die de actuele stand op het display van de regelaar kan weergeven.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email