Waterdicht totaalsysteem voor badkamers verovert de abdij van Chimay

Modifier
WEDI
Modifier

Onlangs kreeg wedi de kans om samen te werken aan een interessant renovatie project waarbij de wedi Fundo Primo werd gebruikt op een houten ondergrond. De vloeren en wanden van de badkamers werden afgewerkt met de wedi TOP vloer- en wandafwerking.

Project in de kijker: Chimay?

De abdij O.L.V. van Scourmont is wereldwijd bekend om zijn trappistenbieren en -kazen van Chimay. Het klooster werd gevestigd in 1850. Naast een boerderij, brouwerij en kaasmakerij, bieden de monniken ook een gastenverblijf aan waar seminaries, retraites en conferenties plaats vinden. Het stenen gebouw bestaat uit houten gebinten. Door de houten binnen structuur was het gebruik van keramische tegels minder interessant en gingen de monniken op zoek naar een alternatief. Alle kamers werden voorzien van een individuele badkamer waar er rekening diende te worden gehouden met toegankelijkheid voor minder valide mensen. De badkamers zijn uitgevoerd met wedi Fundo Primo en wedi TOP afwerking.

Wat is wedi Fundo Primo?

Wedi Fundo Primo is een douchevloer element met een centrale puntafvoer. De douchevloer is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: vierkant, rechthoekig, midden in de badkamer of in de hoek geplaatst. Het douchevloer element Fundo Primo bestaat uit een exact gelijkmatig geïntegreerde douchevloer met afschot.

De houten ondergrond werd in dit project 100% waterdicht afgewerkt met de wedi bouwplaten en wedi610 verlijming.

Wat is wedi TOP?

Wedi TOP is een montageklare oppervlak die direct op het Fundo Primo douchevloer element kan worden gekleefd in combinatie met de wedi610 waterdichte lijm- en afdichtmiddel. Wedi TOP is een flexibel kant-en-klare vloer- maar ook muuroppervlak dat heel eenvoudig is aan te brengen en lichter en onbreekbaar is dan keramische tegels. Het composieten oppervlak is een perfect alternatief voor zware natuursteen.

De wedi TOP wandpanelen voor muurafwerking zijn verkrijgbaar in diverse kleurtinten en grote formaten, nl. 2500 x 900 mm of 2500 x 1200 mm (dikte van 6 mm). Door de weinige voegen, verkrijg je een naadloos, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk geheel. Wedi TOP vloeren zijn daarbovenop ook antislip- en rolstoelbestendig. Het combineren van Fundo Primo en wedi TOP zorgt ervoor dat er geen opstappen zijn en de badkamer volledig toegankelijk is voor minder valide mensen.

De doorslaggevende argumenten bij de keuze voor wedi

De monniken wensten een waterdicht totaal systeem dat ontkoppeld wordt zodat de akoestiek binnen de kamer blijft en een goede thermische isolatie kan worden gegarandeerd. Ook qua esthetiek zochten de monniken naar een hoogwaardig alternatief voor de Henegouwse hardsteen. Door de houten structuur van de tussenverdiepingen was het onmogelijk om echte natuursteen te plaatsen. Met de wedi TOP antraciet-zwart was het nabootsen van Henegouwse natuursteen perfect mogelijk. En nog meer, ook de muren kregen dezelfde look.

Hoe ondervond de aannemer het werken met wedi oplossingen?

De aannemer Menuiserie Audain die het houtwerk voor zijn rekening nam, stond ook in voor de plaatsing van de vloeren en wanden. Dit maakte de coördinatie eenvoudiger voor de opdrachtgever. De plaatsing verliep sneller dan bij klassieke betegeling. Al het materiaal kon vlot worden verzaagd en hergebruikt, waardoor er bijna geen afval was. Ook het hanteren van het lichte materiaal was voor de plaatser fijn werken. Dankzij het volgen van de officiële EXPERT training van wedi geniet de installateur als trouwe partner een garantie van 10 tot 20 jaar.

Projectfiche

  • Opdrachtgever : Monniken van de abdij O.L.V. van Scourmont
  • Architect: Pascale Leroy
  • Hoofdaannemer: SPIE – project opvolging : Olivier Huart
  • Schrijnwerker: Menuiserie Audain – David Audain

Wil je graag meer weten over deze multifunctionele en waterdichte totaaloplossing van wedi? Of wens jij partner te worden van wedi? Vul het formulier in en wedi neemt vrijblijvend contact op.

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email