Bespaar tijd en geld met de geprefabriceerde wedi bouwmodules

VB3
Renovatie
Voorbeeld

Badkamers bouwen of renoveren is tijd- en werkintensief wanneer men kiest voor traditioneel metselwerk. Zeker bij renovatie wenst men deze ruimtes snel terug in gebruik te nemen. Badkamers in privéwoningen, hotels en andere voorzieningen zoals wellness waar mensen wonen of het hotel of spafaciliteit open blijft, is tijdswinst bij de afwerking zeer welkom.

Bouwelementen en geprefabriceerde onderdelen die snel en eenvoudig te installeren zijn, zijn niet alleen voordelig voor bouwheren. Ook voor vakmannen, projectleiders en architecten is plannings- en uitvoeringszekerheid van groot belang.

Met deze tijdsnood in het achterhoofd heeft wedi de laatste jaren badkamer- en wellness oplossingen bedacht die een zegen zijn voor vakmannen:

  • Wandpanelen voor het afdichten of egaliseren van bestaande wanden
  • Zelfdragende of scheidingswanden om de badkamer op te delen
  • Geprefabriceerde wandmodules voor natte ruimtes zoals gemeenschappelijke douches
  • Geprefabriceerde wandmodules voor hotel badkamers

Het lichte gewicht, het eenvoudig hanteren en het vlot installeren van deze wedi bouwpanelen maakt de uitvoeringstijd aanzienlijk korter. Daarbovenop ontwikkelde wedi ook een modulair systeem van bouwen in de sanitaire ruimtes die renoveren of bouwen faciliteert.

Geprefabriceerde wedi wand- of vloermodules

Wat verstaan we hieronder? Nissen in de wanddouches voor extra opbergruimte worden al vooraf geïntegreerd in de wand. Het is als het ware een kant-en-klaar wandelement die in de fabriek betrouwbaar wordt afgedicht. De grootte en de positie van de nis kan makkelijk ter plaatse worden aangepast naar de wensen van de klant.

Inloopdouchevloeren zijn niet meer weg te denken, maar hebben ook heel wat implicaties bij het plaatsen. Daarom bedacht wedi een inloopdouchevloer waarbij de technieken zoals afvoergoten en roosters mee zijn geïntegreerd. Al in de fabriek worden voorgevormde afschot-dichtingen voorzien waardoor u werkt met een kant-en-klare inloopdouchevloer waarop u onmiddellijk kan tegelen.

Ook sanitaire voorwandsystemen voor hangtoiletten zijn een tijdbesparende wedi-oplossing. Door de voorgeboorde uitsparingen voor WC-leidingen en bevestigingen voor het monteren van de wc-pot toont wedi opnieuw aan dat zij nadenken hoe zij elke bouwprofessional helpen besparen. Is het nu in tijd of geld.

Vergelijking tussen een bakstenen muur en een wedi-muur plaatsen

Plaatst u een bakstenen douchewand van 3 m², dan zal u 148,9 kg aan bouwmaterialen nodig hebben. Dit houdt in: de betonstenen, de lijmen, de wapeningsmortel, de muurankers en de waterdichtheidsdoek.

Bij een wedi wandoplossing heeft u slechts 14,3 kg materialen nodig voor dezelfde wand. U heeft qua materialen een wedi XXL-bouwpaneel (afmetingen : 1200x2500x50 mm) en de lijm wedi 610 nodig.

Door het weinige materiaal, kan één vakman een wedi-wand installeren. Het hanteren van het materiaal gaat vlotter en gebeurt ook veiliger. U maakt ook tijdswinst. In slechts een half uur kan u de wedi-wand plaatsen, terwijl bij metstelwerk u makkelijk 4 uur dient te rekenen. Het betegelen kan onmiddellijk de dag zelf, terwijl u bij metselwerk pas enkele dagen later het betegelen kan starten.

De vergelijking toont aan dat er minder materiaal nodig is, het materiaal ook minder weegt, de verwerkingstijd daalt, de droogtijd korter is en minder arbeidskrachten noodzakelijk zijn.

Wilt u graag kennis maken met de modulaire wedi-oplossingen? Vul het formulier in en wedi bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email