Bespaar veel tijd met grootformaat bouwplaten

wedischeidingswandbouwplaatXXL
Bouwplaat
VrijstaandeWand1

Personeel in de bouw wordt steeds schaarser. Kant-en-klare oplossingen kunnen veel tijd opleveren, waardoor de productiviteit verbetert en er goedkoper gebouwd kan worden. De nieuwe grootformaat bouwplaten van wedi zijn hier een goed voorbeeld van. Binnen 30 minuten kan een vrijstaande scheidingswand gerealiseerd worden. 

Voordelen op een rij : breed, hoog, sterk, 100% waterdicht...

Afmetingen van de wedi bouwplaat XL en XXL zijn respectievelijk 900 mm en 1200 mm breed met een dikte van 50 mm. Met een hoogte van 2500 mm is de plaat te gebruiken als scheidingswand. Ook het gewicht is dermate laag (12 tot 14 kg) dat deze door één persoon verwerkt kan worden wat enorme tijdswinst oplevert. Daarnaast is de wedi bouwplaat extreem sterk en stabiel en direct te betegelen. Met de wedi montageset is het ook mogelijk om een douchedeur of radiator te monteren aan de wand.

De wedi bouwplaat is 100% waterdicht en heeft een blauwe kern van (H)CFK-vrij geëxtrudeerd polystyreen hardschuim. De met glasvlies gewapende mortellaag biedt een goed hechtende ondergrond. Bovendien vangt het weefsel trekkrachten op. U hebt alleen nog wedi 610 lijm- en afdichtmiddel nodig om de scheidingswand aan wand en vloer te verbinden en de naden tussen de platen waterdicht te maken. Omdat geen verdere afdichting vereist is, geniet de vakman van een maximum aan veiligheid en een korte installatietijd. Ontdek op deze pagina hoe u een vrijstaande scheidingswand opbouwt.

Reken maar even mee

Gebruik van de wedi bouwplaat XL/XXL levert de aannemer een flink hoger rendement op en de opdrachtgever een betere prijs en minder overlast!

We schetsen dit met een voorbeeld. Een vrijstaande scheidingswand van 2500 x 900 mm opgetrokken uit snelbouwstenen of cellenbetonblokken vraagt een installatietijd van ongeveer 4 uur. De werkuren rekenen we aan 45 EUR/werkuur en materiaalkosten aan 90 EUR. Dan komen we op een totale kostprijs van 270 EUR voor 4 werkuren.

Plaatsen we dezelfde vrijstaande scheidingswand met de wedi bouwplaat XL/XXL dan zijn de werkuren slechts 30 minuten. De materiaalkosten bedragen 120 EUR. De totale kostprijs van de installatie vand deze vrijstaande wand bedraagt 165 EUR in slechts 30 minuten.

Een werkdag bestaat uit 8 werkuren. Dit betekent dat u twee klussen op een traditionele manier kan klaren en dus maximum van 540 EUR verdient op 1 werkdag. Doet u dit met de wedi bouwplaten XL/XXL, dan kan u de installatie van vrijstaande wanden rentabiliseren tot 2640 EUR op 1 werkdag. Een winst van maar liefst 2100 EUR.

Wilt u graag meer informatie omtrent de wedi bouwplaten XL/XXL? Vul het formulier in en wedi bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email