Weber.col plus E-CO2 Comfort: de kers op de taart inzake duurzame ontwikkeling

Weber
Weber

Betere producten voor een betere bescherming van het klimaat

Tot nu toe moesten hoofdaannemers en verwerkers kiezen tussen milieuprestaties en comfort. De E-CO2 Comfort kleefmortels van Weber voldoen perfect aan deze dubbele verwachtingen. Er werd voor de eerste maal een nieuwe technologie van ecologisch bindmiddel ontwikkeld in het assortiment van de Weber kleefmortels.

 

Indrukwekkende CO2-balans!

De resultaten zijn verbluffend! Momenteel wordt ongeveer 400 kg CO2 uitgestoten tijdens de productie van een pallet klassieke kleefmortel. Met de nieuwe E-CO2 Comfort Technologie wordt slechts ± 200 kg CO2 uitgestoten, wat een indrukwekkende vermindering van ± 50% betekent.

 

Deze vermindering met 200 kg CO2 is gelijk aan de hoeveelheid CO2-uitstoot van een bestelwagen over een afstand van meer dan 1000 km, wat overeenkomt met drie maal de afstand tussen Oostende en Aarlen. Of nog, dit is gelijk aan de hoeveelheid CO2-uitstoot van een klassieke vrachtwagen over een afstand van ongeveer 250 km, wat overeenkomt met de afstand van een complete leveringsronde in België.

 

Maar de E-CO2 Comfort Technologie kan nog meer! De prestaties en de functionaliteit van de producten zijn op fundamentele aspecten verbeterd. De E-CO2 Comfort kleefmortels zijn meer vervormbaar, verzekeren een hogere hechting en bieden tegelijkertijd een reëel verwerkingscomfort. De producten zijn gemakkelijk toepasbaar en veroorzaken geen huidirritatie. Dankzij hun lichte tint zijn de kleefkorrels ook geschikt voor het plaatsen van doorschijnende vloeren en natuursteen.

 

In vergelijking met de conventionele producten, bieden de kleefmortels van E-CO2 Comfort Technologie van Weber steeds een beter alternatief.

 

Weber.col plus E-CO2 Comfort

In deze lichtgewicht kleefmortel verrijkt met de E-CO2 Comfort Technologie, vervangen we niet enkel het zand door micro glasbolletjes van gerecycleerd glas, maar ook de cement door een ander ecologisch bindmiddel. Dit zorgt voor een niet irriterend karakter (geen Xi-markering) voor de huid. Dankzij deze nieuwe technologie, slagen we er in de CO2-uitstoot tijdens de productie van deze nieuwe kleefmortel met 50% te verminderen.

 

Meer nog, doordat weber.col plus e-CO2 Comfort ook uitgerust is met de stofvrij technologie, is het een echte must voor elke tegelzetter, want het product bundelt de lichtgewicht, de ecologie en de stofvrij technologie in één enkel product!

 

Met de e-CO2 Comforttegellijmen geniet u van meer veiligheid, meer duurzaamheid, een betere bescherming van het klimaat en een beter comfort!

 

Belangrijkste eigenschappen op een rij

 Deze tegellijm is toepasbaar op tegels en natuursteen :

  • Binnen, op muren en vloeren bij nieuwbouw en renovatie
  • Buiten, op muren en vloeren bij nieuwbouw
  • Buiten, op bestaande vloeren (eerst Weber raadplegen voor advies)
  • Stofvrije formule
  • Verlaagde CO2-uitstoot wat het milieu en het klimaat ten goede komt
  • Niet irriterend voor de huid (zonder Xi-symbool)
  • Lichtgewicht : 30% minder lijmverbruik
  • Zak van 15 kg met handvat : bijzonder geschikt voor het gebruik op moeilijk toegankelijke werven
  • Universeel gebruik
  • Sterke vervormbaarheid (S1)
  • Met een variabele zetdikte tot 15 mm: ook geschikt voor niet vlakke ondergronden (voornamelijk in renovatie)

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email