Geluidsarme binnenriolering met Wavin AS+

Wavin is al langer bezig met geluidsarme kunststof afvoersystemen te ontwikkelen. Wavin AS bestaat ondertussen meer dan 30 jaar. Nu verhoogt Wavin de standaard van geluidsarme binnenriolering. Zowel de afvoer van warm als koud afvalwater is mogelijk. Dankzij de unieke materiaalsamenstelling, de hoge materiaal dichtheid en de grote wanddikte voldoet de Wavin AS+ afvoer aan de zwaarste eisen voor drukloze afvoerleidingen.

Wavin AS+ is te verkrijgen van diameter 50 tot 200 mm. Het systeem kan gebruikt worden als geluidsisolerende binnenriolering in gebouwen, hemelwater en ondergrondse afvoer.

Wat maakt Wavin AS+ uniek?

Er werd zowel aan ingenieurs als installateurs gedacht.

  • Geen glijmiddel meer, maar een nieuwe gepatenteerde blauwe Acaro afdichtingsring.
  • De blauwe Acaro afdichtingsring is lekvrij en foutloos te installeren
  • Ook de insteekkracht wordt gereduceerd dankzij de gepatenteerde golfvormige spie-einden
  • Zeer degelijke geluidsabsorptie door de materiaalsamenstelling van de buizen en hulpstukken
  • De hulpstukken hebben 45° markeringen, zodat het uitlijnen in de juiste richting vlot verloopt
  • De hulpstukken hebben ook een insteekmarkering voor een correcte en veilige verbinding
  • Het grippatroon op de hulpstukken die het vlot installeren vergemakkelijken
  • Een breed gamma aan hulpstukken speciaal voor standleidingen

Waar kan je Wavin AS+ toepassen?

Zowel in residentiële als in utilitaire projecten kan Wavin AS+ gebruikt worden door de akoestische prestaties die het aflevert. Meer en meer moderne woningen worden geluidsisolerend gebouwd. Geluidshinder komt niet alleen van buitenaf. Ook geluidshinder van leidingen is een vaak voorkomend probleem in bijvoorbeeld appartementen.

In utilitaire projecten zoals in ziekenhuizen, rusthuizen, hotels en kantoren zijn de akoestische prestaties van Wavin AS+ zeker welkom.

Voor specialistische projecten zoals commerciële keukens en slachthuizen waar men rekening dient te houden met het afvoeren van vethoudend afvalwater is Wavin AS+ perfect toepasbaar. Ook bij heet water met voortdurende blootstelling tot 95° C of kortstondige blootstelling tot 100° C blijft Wavin AS+ betrouwbaar. Wavin adviseert om zeker in keukens een afschot van 20 mm/m te voorzien om afzetting te voorkomen.

In fotografische laboratoria waar er veel gewerkt wordt met ontwikkel- en fixeermiddelen (tot 60° C) is Wavin AS+ ook aan te raden. De installatie met voldoende afschot (10 mm/m) is aangewezen om de contacttijd tussen vloeistof en buiswand te minimaliseren.

Verder kan Wavin AS+ in tandartsenpraktijken toegepast worden. Het leidingensysteem is resistent tegen tandheelkundig amalgaam, reinigings- en desinfectiemiddelen in normale concentraties.

Ook in de levensmiddelensector en de chemische industrie waar melkzuurconcentraties van 90% en vloeistoftemperaturen tot 60°C is het gebruik van Wavin AS+ zeker toe te passen. Ook hier geldt de regel om voldoende afschot te voorzien.

Wil je graag meer weten over de verschillende hulpstukken van het Wavin AS+ binnenrioleringsysteem? En wat zijn de geluidswerende eigenschappen van Wavin AS+? En hoe zit het naar ontwerp van de riolering bij het gebruik van Wavin AS+? Vul het formulier in en Wavin bezorgt je het technisch handboek van Wavin AS+.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email