Nieuwe VMZ Mozaik®-cassettes met 3D-structuur voor een zinken gevel als sculptuur

VMZINC®
VMZINC®
VMZINC®

Zink wordt al lang niet meer uitsluitend in verband gebracht met dakgoten en daken. Ook als gevelbekleding wordt zink steeds populairder. En terecht.  Zinken gevelsystemen zijn duurzaam, makkelijk te plaatsen en zorgen in combinatie met isolatiemateriaal voor een aanzienlijke energiebesparing. Om nog niet te spreken van de esthetische meerwaarde die een zinken gevel aan uw woning biedt, zowel in nieuwbouw als in renovatie. Die esthetische meerwaarde wordt vanaf Batibouw 2012, met de uitbreiding van het VMZ Mozaik®-cassettegamma, nog ontegensprekelijker. Niet alleen kan met  kleuren en lijnen worden gespeeld, maar dankzij de drie dieptes waarin de VMZ Mozaik®-cassettes voortaan verkrijgbaar zijn (60,80 en 100 mm), kan ook reliëf en schaduw worden gecreëerd, die de gevel een unieke uitstraling geven.

 

VMZ Mozaik®, nu ook in 3D

Het gamma VMZ Mozaik cassettes voor verluchte gevels werd vorig jaar op Batibouw gelanceerd. De vele tinten en formaten, samen met de strakke belijning en de diepe groeven, zorgen voor een karaktervol kleuren- en lijnenspel op de gevel.

 

Op Batibouw 2012 lanceerde VMZINC® een uitgebreid gamma Mozaik®-cassettes met drie nieuwe dieptes: 60, 80 en 100 mm. Samen met de 8 reeds beschikbare standaardformaten, kunnen met deze drie nieuwe dieptes nu ook reliëf- en schaduweffecten worden gecreëerd, waardoor werkelijk driedimensioneel kan worden gewerkt.  Combineer dit met 5 tinten waarin de Mozaik®-cassettes verkrijgbaar zijn ANTHRA-ZINC® (antraciet), Quartz-Zinc® (lichtgrijs), PIGMENTO® rood, PIGMENTO® blauw en PIGMENTO® groen en de architecturale mogelijkheden om je gevel te personaliseren en meer dimensie te geven zijn werkelijk legio.

 

Creativiteit zonder grenzen

Voor architecten vormt het uitgebreide VMZ Mozaik®-gamma een onuitputtelijke bron aan creatieve mogelijkheden.

 

In de eerste plaats kan gewerkt worden met de 5 aantrekkelijke tinten waarin de cassettes beschikbaar zijn: ANTHRA-ZINC® (antraciet), Quartz-Zinc® (lichtgrijs), PIGMENTO® rood, PIGMENTO® blauw en PIGMENTO® groen. Naar wens kan elke tint worden toegepast als unikleur of in combinatie met één of meer andere tinten.

 

Ook de verschillende formaten en vormen (vierkantig of rechthoekig) waarin de VMZ Mozaik®-cassettes beschikbaar zijn, bieden tal van ontwerpmogelijkheden. Grotere formaten kunnen met kleinere  worden gecombineerd, of er kan resoluut voor één en hetzelfde formaat gekozen worden.

 

De architect heeft eveneens de vrije hand in de manier waarop de cassettes kunnen worden geplaatst. Afhankelijk van het gewenste stijleffect kunnen ze worden geplaatst met alignerende voegen (dus in lange stroken) of met verspringende voegen (trapsgewijs). Telkens weer zorgt de diepe groef voor een boeiend spel tussen licht en donker.  

 

En last but not least kan er dankzij het feit dat de cassettes nu ook in verschillende dieptes bestaan (40 mm als standaard; 60, 80 of 100 mm voor de cassettes met reliëf) met 3D-effecten en schaduw worden gewerkt.

 

Eenvoudige plaatsing

Een belangrijk voordeel van de VMZ Mozaik®-cassettes is dat ze eenvoudig en snel te plaatsen zijn. Ze haken gemakkelijk in elkaar en worden gemonteerd op een aluminium draagstructuur. De onzichtbare bevestigingen dragen bij tot een unieke esthetiek van de gevel.

 

De nieuwe VMZ Mozaik®-cassettes kunnen niet alleen worden toegepast in nieuwbouwprojecten.  Dankzij hun licht gewicht zijn ze ook prima geschikt om bestaande gebouwen met een lichte fundering te voorzien van een voorzetgevel.

 

Ook de VMZ Mozaik®-cassettes kunnen op de werf gemakkelijk worden versneden en aangepast.

 

Voor bouwknopen zoals hoeken, voet van de gevel, plaatsen rond het raamwerk... voorziet VMZINC® een  standaardgamma aan accessoires. Ook voor andere gevelsystemen worden standaard afwerkingen aangeboden, waardoor de plaatsing van een gevelsysteem in zink vanaf nu nog eenvoudiger kan, zeker voor projecten met grote geveloppervlakken wordt de troef snelheid nog belangrijker.

 

 

Dienstverlening en ondersteuning voor professionals

VMZINC® biedt installateurs en architecten technische en commerciële ondersteuning. Ook op de nieuwe website vinden professionele bezoekers extra tools om hun project uit te werken en te realiseren. Door de visuals en texturen te downloaden, kan een project met VMZ Mozaik® worden gesimuleerd om aan de klant voor te stellen. Verder staan op de nieuwe website technische tekeningen in 2D en 3D in autocadformaat. Architecten kunnen sinds kort ook hun project insturen voor publicatie via www.vmzinc.be.

 

Technische kenmerken VMZ Mozaik®

VMZ MOZAIK®

Beschikbare kleuren               ANTHRA-ZINC®, Quartz-Zinc® , PIGMENTO® rood, PIGMENTO® blauw, PIGMENTO® groen

Diepte van de cassettes          40

Dikte                                        1 mm

Breedte van de voeg               15 mm

Standaardformaten    

Formaten (mm)

450

600

900

1200

1800

2400

450

x

 

x

 

x

 

600

 

x

 

x

 

x

900

 

 

x

 

x

 

 

VMZ MOZAIK® RELIËF

Beschikbare kleuren               ANTHRA-ZINC®, Quartz-Zinc® , PIGMENTO® rood, PIGMENTO® blauw, PIGMENTO® groen

Diepte van de cassettes         60, 80 en 100 mm

Dikte                                       1 mm

Breedte van de voeg              15 mm

Standaardformaten    

Formaten (mm)

450

600

900

1200

1800

2400

450

x

 

x

 

x

 

600

 

x

 

x

 

x

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email