Op maat gemaakte cassettes toegepast als dakrand in NAC Houthalen-Helchteren

VINK
VINK
VINK

Houthalen-Helchteren heeft met het Nieuw Administratief Centrum (NAC) een landmark aan zijn patrimonium toegevoegd. Dit nieuwe gemeentelijke dienstencentrum is niet alleen uniek qua uitzicht. Ook de locatie, het concept en de wijze waarop het werd uitgevoerd zijn opmerkelijk. Op drie jaar tijd verrees op een terrein tussen het centrum van Houthalen en de voormalige mijnsite een duurzaam gebouw met een bijzondere architectuur.

In de eindfase van dit omvangrijke project  leverde Vink een belangrijke bijdrage. Voor de dakrand van dit opmerkelijke gebouw werd geopteerd voor op maat gemaakte cassettes uit Larson. Niet minder dan 521 verschillende cassettes werden op deze manier vervaardigd en in 9 fases op de site geleverd. De cassettes volgen perfect de glooiende lijnen van de rest van het gebouw en zetten het oorspronkelijke concept nog extra in de verf.

Larson® PE cassette

Larson® PE is een composietpaneel dat opgebouwd is uit twee buitenplaten van 0.5 mm dikte (aluminium, roestvrij staal, koper of messing) met  daar tussen een kern van lage dichtheid polyetheen. Deze PE  kern verleent het materiaal een uitzonderlijke vlakheid en lichtheid. Larson® PE is zowel geschikt voor  nieuwe constructies, als voor renovatieprojecten en resulteert in geventileerde, semi-geventileerde of luchtdichte gevelbekledingen.

Eigenschappen

  • Vlakheid en lichtheid
  • Lengte op maat gezaagd vanaf 400 m²
  • 5 installatiesystemen
  • Talrijke afwerkingsmogelijkheden
­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email