De Viessmann Groep is een internationaal toonaangevende fabrikant van verwarmingssystemen. Het bedrijf werd in 1917 opgericht en wordt geleid door Dr. Martin Viessmann, al de derde generatie Viessmann. De groep heeft zo'n 9.400 mensen in dienst en de omzet bedraagt ca. 1,7 miljard euro.

Met 22 productiefabrieken en met verkooporganisaties in Duitsland en 74 andere landen evenals 120 verkoopkantoren wereldwijd, is Viessmann internationaal georiënteerd. 56% van de omzet wordt buiten Duitsland gerealiseerd.

 

Volledig gamma voor alle energiedragers en toepassingsgebieden

Of het nu gaat om één- of meergezinswoningen, grote appartementsgebouwen, commerciële en industriële complexen of buurtverwarmingsnetwerken: Viessmann heeft de passende systeemoplossing voor elke toepassing en dat met warmtebronnen voor alle energiedragers en met vermogens van 1,5 tot 20.000 kW.

Het volledige gamma van Viessmann omvat wandcondensatieketels met een vermogen van 1,9 tot 105 kW, staande condensatieketels met een vermogen van 3,8 tot 6600 kW en warmtekrachtkoppelingsmodules voor werking met aardgas of bioaardgas met een vermogen van 1,0 tot 401 kWel resp. 6,0 tot 549 kWth.

Het aanbod hernieuwbare energiesystemen omvat thermische zonnesystemen met vlakke en vacuümbuiscollectoren voor sanitair waterverwarming, verwarmingsondersteuning en koeling, speciale verwarmingsketels en stookinstallaties met een vermogen van 4 tot 13000 kW voor kloofhout, spanen en pellets, warmtepompen met een vermogen van 1,5 tot 2000 kW voor gebruik van warmte uit de aarde, het grondwater of de omgevingslucht, evenals fotovoltaïsche systemen. Daarnaast beschikt Viessmann over een volledig gamma op het vlak van biogastechnologie dat gaat van projectontwikkeling over engineering tot grondstoffenbeheer en industrial management. Dankzij een volledig nieuw concept biedt Viessmann zijn warmtekrachtkoppelingsmodules Vitobloc samen met een leveringscontract voor milieuvriendelijk bioaardgas aan in één pakket. Naast het milieuvriendelijke aspect is ook het economische aspect voor de exploitant bijzonder lucratief.

Viessmann biedt ook onderdelen voor systeemtechniek en datacommunicatie evenals alle mogelijke perifere systemen van brandstofopslag over radiatoren tot vloerverwarmingssystemen.

Uitgebreid serviceaanbod

Viessmann biedt zijn commerciële partners een volledig pakket diensten aan die het dagelijkse werk aanzienlijk vereenvoudigen. Dit gaat van bijstand door de technische dienst over het uitgebreide softwareaanbod - bijvoorbeeld voor het bedienen en bewaken van verwarmingsinstallaties op afstand - tot ondersteuning op het gebied van publiciteit en verkoop en een gebruiksvriendelijk informatie- en bestelsysteem dat 24 op 24 beschikbaar is op de website.

De Viessmann Academie

De structurele veranderingen op de verwarmingsmarkt gaan van efficiënte technologieën tot hernieuwbare energiesystemen. Dit leidt tot een uitbreiding van het technologische landschap en tot een stijgende kwaliteitseis van de partners. De Viessmann Academie is een antwoord op die uitdaging. De academie biedt een uitgebreid opleidings- en bijscholingsprogramma aan voor installateurs, planners, architecten, huisvestingsmaatschappijen, schoorsteenvegers, instellingen voor technisch onderwijs en eigen medewerkers. Wereldwijd nemen jaarlijks 90.000 vakmensen deel aan de bijscholingen die de Viessmann Academie aanbiedt.

Duurzaamheidsproject „Efficiëntie Plus“

Als familiebedrijf van de derde generatie zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid maar ook van onze verantwoordelijkheid om de toekomst voor de komende generaties veilig te stellen. De permanente verbetering van de maatregelen met betrekking tot grondstoffenbesparing en milieubescherming door duurzaam handelen is daarom een essentieel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie.

Het project "Efficiëntie Plus" staat in het middelpunt van het huidige duurzaamheidsengagement dat gebaseerd is op een omvattend modelproject voor klimaatbescherming, efficiënt gebruik van grondstoffen en werkzekerheid. Hiermee bewijst Viessmann dat de energie- en klimaatdoelstellingen van de Duitse regering voor 2020 (daling van de energievraag met 20 procent, verhoging van het aandeel hernieuwbare energiebronnen met 20 procent, vermindering van de CO2-uitstoot met 40 procent - in vergelijking met de waarden van 1990) vandaag al haalbaar zijn met de technieken die nu al op de markt beschikbaar zijn. Voor zijn project "Efficiëntie Plus" werd Viessmann bekroond met de Duitse duurzaamheidsprijs en de Energy Efficiency Award.


Merken: Viessmann
Overzicht van beschikbare informatie: 1 artikel, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 0 brochures, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 0 handleidingen, 0 instructievideos, 0 technische fiches.