Nieuwe voorwandtechniek met veel troeven

Viega

Voorwanden in de badkamer of openbare toiletten zijn voor zowel vaklui als gebruikers van wezenlijk belang. Voor vaklui maakt een eenvoudige installatie het verschil. Voor de eindgebruikers zijn waterbesparing, gebruiksgemak en hygiëne van tel. Viega,,specialist in sanitair en HVAC, ontwikkelde de Prevista-voorwandtechniek die op alle vlak scoort.

Hoge WELL-score voor Prevista

De Duitse vakorganisatie VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) is zich hiervan bewust en ontwikkelde een onafhankelijk classificatiesysteem, WELL-label, om sanitaire armaturen zoals kranen en spoelreservoirs te beoordelen op duurzaamheid, efficiëntie, hygiëne en comfort.

Viega haalt met het Prevista-voorwandsysteem een zeer hoge score op het WELL-label:

  • 4 sterren voor huishoudelijk gebruik
  • 6 sterren voor openbare toiletten

Innovatieve Viega-voorwandsysteem Prevista

Het Prevista-systeem is een modulair opgebouwd voorwandsysteem waardoor het aantal onderdelen sterk gereduceerd wordt. Kans op verlies van onderdelen en het monteren vergemakkelijkt voor de vakman. Prevista bestaat uit 3 productlijnen:

  • Pure : natbouw, klassieke wandmontage, beschikbaar voor toilet, wastafel, urinoir en bidet.
  • Dry : droogbouw, montage in staanderwerk, beschikbaar voor toilet, wastafel, urinoir en bidet, in hoogte verstelbare toilet- en wastafelelementen.
  • Dry Plus : droogbouw, montagerail, beschikbaar voor toilet, wastafel, urinoir en bidet, in hoogte verstelbare toilet- en wastafelelementen.

Laag waterverbruik voor toiletreservoirs in huishoudelijk gebruik

De toiletreservoirs beschikken over een efficiënt watergebruik. De test gebeurt bij verminderde nominale volumes spoelwater, maar met volledige functionaliteit. De Prevista-voorwandtechnologie behaalde een volledige spoeling met maximale waterefficiëntie volgens norm EN 997. Dat leverde, samen met de instellingen voor low-flow-spoeling, de hoogst mogelijke score op in de categorie Home. Bovendien is de spoeling eenvoudig in te stellen, zonder gereedschap. Tussen 3,5 en 7,5 liter voor een grote spoeling, tussen 2 en 4 liter voor de kleine spoeling.

Hoge score op vlak van hygiëne in openbare toiletten

In de categorie Public zijn er bij de WELL-evaluatie nog twee extra hygiënecriteria: een optie voor contactloze bediening en de mogelijkheid van automatische spoeling (tijdens periodes dat het toilet niet wordt gebruikt). Viega biedt beide functies, met de bekroonde Visign for Style, Visign for More en Visign for Public contactloze spoelopties, en een optioneel systeem voor automatische spoeling. Het WELL-panel kende daarom ook op deze criteria alle punten toe.

Wil je graag meer weten over de Prevista voorwandtechniek? Vul het formulier in en Viega bezorgt je de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email