De Viega Advantix Vario is de eerste douchegoot op de markt die tot op de millimeter nauwkeurig ingekort kan worden en daarmee vooral bij verbouwingen een precieze integratie in de gegeven inbouwsituatie mogelijk maakt. Het afvoerkanaal ontworpen door het Designbureau Artefakt Industriecultuur uit Darmstadt onderscheidt zich bovendien door het consequent puristisch design: een rooster van maar vier millimeter breed, waardoor een onopvallende integratie in de tegelvloer mogelijk is. De ‘Design Plus powered by ISH’-prijs onderstreept de installatietechnische en de decoratieve prestaties van deze Viega-innovatie.

 

 

 

Het 120 centimeter lange hoofdelement en het rooster kunnen tot op de millimeter precies op elke gewenste lengte tot op 30 centimeter ingekort worden. Deze flexibiliteit geeft niet alleen een zo groot mogelijke speelruimte aan de badontwerper voor de vormgeving van een doucheruimte zonder drempel, maar zorgt ook voor een optimale logistiek in het magazijn voor de groothandel en de installateur. De Viega Advantix Vario kan ongetwijfeld een douchegoot voor alle toepassingen genoemd worden. Fabricatie op maat behoort tot het verleden.

 

Onopvallende verhoging

De inloopgleuf die in totaal maar 20 millimeter breed is, krijgt haar vorm door het in het midden ingebouwde rooster uit hoogglanzend of mat geborsteld roestvrij staal en overtuigt door zijn discreet uiterlijk. De nieuwe Advantix Vario-douchegoot van Viega geeft accenten aan de ruimte, zonder ze te overheersen. De gereduceerde vormgeving doet de afvoer van de douchegoot bewust uit het gezichtsveld van gebruikers verdwijnen. Na het tegelen is er enkel nog een smalle drainagespleet zichtbaar – omboord met een gepolijste tegelrand of een afsluitprofiel voor tegels.

 

Tot op de millimeter precieze installatie

De uit een speciaal chemicaliënbestendige kunststof verwaardigde douchegoot, is aan beide kanten open en kan – net zoals het rooster – tot op de millimeter nauwkeurig ingekort worden. Met de bijgeleverde zaaghulp wordt op maat snijden ook op de bouwwerf een snelle en veilige klus. Elegante afdekkappen verbergen stijlvol waar het rooster afgezaagd is.
De bouwhoogte van de Viega Advantix Vario is net zo flexibel. De traploos verstelbare voeten passen de bovenkant van de douchegoot exact aan de vloerhoogtes tussen 95 en 150 millimeter aan. Het rooster wordt afgesteld met de eveneens traploos in de hoogte verstelbare roostersteunen.

 

Langdurige dichtheid

De Viega-ontwerpers hebben ook speciale aandacht besteed aan de veilige en waterdichte sluiting van het gootprofiel. De met een dubbele lip uitgeruste sluitingskappen hechten zicht meteen na montage aan het gootprofiel, en worden ten behoeve van de stabiliteit onzichtbaar vastgeschroefd. Waterlekkage is dus uitgesloten.

 

Zelfreinigende afvoer

Een zeef, uitneembaar voor het reinigen, vangt het vuil op en houdt de afvoer en de afvoerleiding vrij van haren. Los daarvan is de nieuwe douchegoot met de zelfreinigende Advantix-afvoergarnituur uitgerust. Deze platte afvoer wordt al jaren met succes in verschillende afvoeroplossingen van Viega gebruikt. Door de bijzondere constructie en de afvoersnelheid van het afvalwater, krijgt vuil geen enkele kans om zich in de afvoer op te hopen – een speciale reiniging is dus niet meer nodig.

 

De standaardafmeting van de Viega Advantix Vario-douchegoot is 120 centimeter. Deze versie biedt zelfs bij de kleinste inbouwhoogte en met een waterkolomhoogte van slechts tien millimeter een afvoerprestatie van 24 liter per minuut. Dit volstaat om zelfs krachtige wellnessdouches te ontwateren.