Verhelst Bouwmaterialen heeft meer dan 25 jaar ervaring in prefab maatwerk. In de loop der jaren groeide Verhelst uit tot één van de belangrijkste producenten van architectonisch beton, betontrappen, breedplaten en (geïsoleerde) dubbele wanden.

Binnen die prefab-afdelingen speelt kwaliteit een toonaangevende rol. Van grondstof tot afwerking, van doorgedreven automatisatie tot vakmanschap, overal staat kwaliteit hoog aangeschreven: van studiebureau naar levering tot dienst na verkoop.

Het aanbod van prefab beton op een rij:

Architectonisch beton

De kant-en-klare betonelementen bieden de architect unieke combinaties: enerzijds een grote creatieve vrijheid, anderzijds een uitzonderlijke zekerheid op bouwtechnisch en kwalitatief vlak. Een grote diversiteit aan kleurengranulaten en afwerkingen zijn mogelijk. Gevel-, balkon- en dakelementen kunnen zo perfect afgestemd worden op het geheel van de constructie. Beton is hét materiaal om in te spelen op nieuwe trends en evoluties.

Betontrappen

 

Onze trappen worden op maat van de klant geproduceerd, zowel rechte als wenteltrappen. De klant is vrij in zijn keuze van op- en aantrede, breedte van de trap,...Wij kunnen onze trappen aanbieden met of zonder anti-slipneus, in diverse kleuren, met of zonder zijdelingse trapboom, in grijs beton maar ook in architectonisch beton. Wij maken hierbij gebruik van een groot aantal standaardbekistingen, maar ook bekistingen op maat maken, vormt voor ons geen probleem. De voordelen van prefabtrappen zijn legio: een hoge kwaliteit, geen tijdsverlies op de werf, geen bekistingen op de werf, een competitieve vooraf gekende prijs,...

Breedplaten

 

Breedplaten worden toegepast zowel in eenvoudige als in complexe projecten, in grote en kleine gebouwen. Alle mogelijke vormen kunnen geproduceerd worden zonder maatafwijkingen, dankzij de doorgedreven automatisering in de productie.

Het plaatsingsrendement op de werf kan worden verbeterd door een optimalisatie van de schoringsafstand (grote flexibiliteit in types van tralieliggers).We produceren platen tot 3 m breed waardoor de aannemer meer m² plaatst in dezelfde tijdspanne en minder voegwapening nodig heeft.

Dubbele wanden

 

Dubbele wanden (ook gekend als premuren) bieden een vlotte en economische oplossing! Premuren kunnen heel vlug worden geïnstalleerd op de werf, met een minimum aan afwerking. De aannemer haalt hoog rendement omdat de dubbele wanden eenvoudig tegen hoge bouwsnelheid kunnen geplaatst worden. Uitsparingen, doorvoeren, isolatie … kunnen vooraf worden ingebouwd. Ook een geïsoleerde uitvoering is mogelijk.