Batibouw 2014 bevestigde nog maar eens de trend: warmte in huis is meer dan ooit een kwestie van ‘beleving’ . Comfort wordt gelinkt aan energiezuinigheid én aan oogstrelend design. Zeker in de badkamer, waar je niet alleen snelle warmte, maar ook een vleugje wellness wil ervaren. Ontwerper Wim Segers van VASCO blaast met de designradiator Arche Bad het destijds fel bejubelde ‘Arche’ design nieuw leven in. 

 

Wim Segers haalde voor VASCO al de ene prijs na de andere binnen met aluminium designradiatoren. Maar ook met staal kan hij aardig uit de voeten. Hij weet het van nature zware materiaal telkens weer te vatten in een onbevattelijke ‘lichtheid’. Het ‘Arche’ design van stalen kolomradiatoren uit één stuk werd in het verleden al bekroond met tal van nationale en internationale awards, waaronder de reddot, Design Plus Award en het Henry van de Velde label.

 

Arche Bad – het laddermodel met een twist

Het nieuwe ‘Arche Bad’ design borduurt verder op die succesformule, maar zoals we van Vasco gewoon zijn, met een innovatieve toets. Arche Bad is een zogenaamd laddermodel, waarbij de extra ruimte tussen de buizen zorgt voor een licht en ruimtelijk effect in de badkamer. Zonder vaste handdoekbeugel, maar met een uitsparing op twee plaatsen waar de handdoek gemakkelijk en snel droogt. Het geheel zorgt voor een speelse aanblik en brengt tegelijk rust in de badkamer.

 

Praktisch gezien is de radiator dankzij de elektrostatische dompellak jarenlang beschermd tegen roest, en hangt hij letterlijk ‘muurvast’ door de extra stevige bevestiging. De Arche Bad is ontwikkeld voor elk nieuwbouw- en renovatieproject, ook in combinatie met lage temperatuursystemen. Kortom, minimalisme bij een maximale duurzaamheid en effectiviteit, met de keuze uit een waaier van klassieke en trendy kleuren.

 

Voor meer informative over Arche Bad : http://innovations.vasco.eu/verwarming/arche-bad/nl-BE