Skysafe, luchtreiniger met elektronische filter

KRCGEnk

Voldoende verluchten en ventileren is onmisbaar voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. En dat geldt zeker in de strijd tegen het coronavirus. Binnenlucht bevat immers tot 100 keer meer fijnstof dan de buitenlucht, waarbij fijnstofpartikels belangrijke geleiders zijn van het coronavirus. Met de luchtreiniger Skysafe zet Vasco andermaal innovatief in op een gezond binnenklimaat.

95% onzuiverheden uit de lucht gefilterd

De geïntegreerde elektronische filter Crystall biedt een concrete oplossing voor een steeds actief gefilterde lucht én een constante kwaliteitscontrole. Maar liefst 95% van alle onzuiverheden in de lucht – denk aan micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels… – worden zo opgespoord, vastgehouden en verwijderd. 

Ionisatieproces van de elektronische filter

De elektronische filter bestaat uit twee zones. In de eerste zone vindt er een ionisatieproces plaats waarbij stof- en andere deeltjes positief geladen worden. De tweede zone heeft een negatieve lading  en trekt alle positief geladen deeltjes aan. Op die manier wordt de lucht gezuiverd van schadelijke stoffen, inclusief virusdeeltjes tot 0,1 micrometer. Daarbij gaat de elektrische filter energiezuinig tewerk met een verbruik dat 75% lager ligt dan bij een vergelijkbare mechanische filter.

Duurzame filter 

De elektronische platenfilter kan alleenstaand functioneren als luchtreiniger, met toepassing in zowel de residentiële als commerciële sector. De Crystall-filter is duurzaam, want het filtersegment kan na reiniging opnieuw gebruikt worden. Reinigen kan heel eenvoudig met leidingwater en schoonmaakmiddel, of eventueel zelfs in de vaatwasser.

Bevestiging kan vrijhangend of ingebouwd

De Crystall-filter is geïntegreerd in Vasco Skysafe, die ofwel vrijhangend bevestigd kan worden aan het plafond of rechtstreeks ingebouwd kan worden in een (verlaagd) plafond. Met een eenvoudige wandbediening wordt de filter in- of uitgeschakeld.

Eerste referentie, niet minder dan KRC Genk

KRC Genk, al jarenlang vaste partner van Vasco, implementeerde als een van de eerste bedrijven Skysafe in zijn kantoorgebouwen.

“We hechten veel belang aan een gezonde werkomgeving en dat begint bij gezonde binnenlucht. Omdat er op onze dienst Boekhouding vier collega’s in een vrij beperkte ruimte samenwerken, hebben we daar de luchtreiniger geïnstalleerd. Skysafe filtert optimaal onzuiverheden uit de lucht en vormt zo een praktische en duurzame oplossing voor een gezond binnenklimaat.” 

Ben Nivelle, Facility Manager bij KRC Genk

Wil je graag meer informatie over de luchtreiniger Skysafe van Vasco. Vul het formulier in en u ontvangt de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email