In drie stappen naar een gezonder binnenklimaat

VascoBevochtigerVoorkant
Actiefkoolfilter
VascoBevochtigerachterkant

Frisse en gezonde lucht in huis is een topprioriteit bij Vasco. Zeker nu we allen thuis werken om samen de Corona pandemie binnen perken te houden. In het kader van gezonde binnenlucht ontwikkelde Vasco drie interessante oplossingen, die het binnenklimaat aangenaam maken.

1. Vasco Bevochtiger : Gedaan met droge lucht in huis

Met de Vasco Bevochtiger aan de waterleiding gekoppeld en geplaatst in de luchttoevoer van het bestaande ventilatiesysteem, achter de warmtewisselaar, wordt binnenkomende lucht onmiddellijk bevochtigd via de bevochtigingsmatrix. De ingebouwde legionellafilter is de eerste bescherming tegen legionella, om de 72 uur wordt er een minimale hoeveelheid water over de matrix verspreid, ook indien er geen bevochtiging nodig is, en dit om stilstaand water te vermijden. De kriebelende keel is dus voorgoed voorbij.

Zelfregelend door vochtsensoren

De eindgebruiker kan de gewenste luchtvochtigheid met het meegeleverde draadloze bedieningspaneel instellen. De Vasco Bevochtiger zal dan vocht toevoegen aan de binnenkomende lucht, afhankelijk van de huidige relatieve vochtigheid in huis en die van de buitenlucht. Het toestel is niet gekoppeld aan de ventilatie-unit en werkt zelfregelend met behulp van vochtsensoren in het toestel zelf en in de ruimte. Om grote verschillen in relatieve vochtigheid op te vangen, kan de bevochtiger tot 5 liter vocht per uur toevoegen aan de binnenlucht.

Volledige spreiding in alle ruimtes

De Vasco Bevochtiger wordt voor de eerste aftakking van het luchtkanalensysteem geplaatst,  zodat alle ruimtes met toevoerlucht genieten van de vochtregulerende werking. Het jaarlijkse vervangen van de vochtmatrix kan eenvoudig door de eindgebruiker zelf gebeuren. Het toestel geeft automatisch aan wanneer dit gewenst is.

De nieuwe Vasco Bevochtiger kan in alle balansventilatiesystemen worden ingebouwd, zolang er aan enkele technisch vereisten voldaan is: luchttoevoerkanaal van minstens 150 mm breed, toegang tot een stopcontact en watertoevoer en -afvoer.

2. Vasco Koeler : fris ventileren in de zomer

In woningen die met een balansventilatiesysteem uitgerust zijn, merk je wel eens dat de warme buitenlucht die in de zomer via de ventilatie binnenkomt tot ongewenste temperatuurstijgingen en zelfs tot oververhitting kan leiden. Vasco biedt nu een eenvoudige oplossing met de Vasco Koeler. Dit toestel wordt in het afvoerkanaal van het ventilatiesysteem geplaatst, vlak voor de warmtewisselaar. Zo koelt de  Vasco Koeler de afvoerlucht via een op de waterleiding aangesloten filtermatrix, voordat deze via de warmtewisselaar naar buiten gaat. De binnenkomende verse lucht wordt vervolgens afgekoeld via de warmtewisselaar.

Slimme combinatie met Vasco Bevochtiger

De Vasco Koeler kan in bestaande balansventilatiesystemen worden ingebouwd. Het is bovendien mogelijk om Vasco Koeler te combineren met de Vasco Bevochtiger. De eindgebruiker kan dan werken met één regelsysteem voor beide toestellen, wat een interessant prijsvoordeel oplevert. Het jaarlijkse vervangen van de filtermatrix kan, net als bij de Vasco Bevochtiger, door de eindgebruiker zelf gebeuren.

3. Vasco Actief Koolfilter : zorgeloos ademhalen

De Vasco Actief Koolfilter op de balansventilatie filtert stikstof (NOx) en zwaveloxide uit de lucht. De filter komt rechtstreeks aan de luchtinlaat van het ventilatiesysteem, tussen de dakdoorvoer en de aanzuig van de ventilatie. Dit is ook de ideale oplossing wanneer de inlaat van de ventilatie bvb. in de nabijheid van een schoorsteen staat. Je kan ook kiezen om de actief koolfilter te vervangen door een fijnstoffilter die ongeveer 90% van de fijnstofdeeltjes kleiner dan 1µm uit de lucht filtert.

Geen schadelijke stoffen of hinderlijke geurtjes

Met de Vasco Actief Koolfilter hoeft de eindgebruiker zich geen zorgen meer te maken over vervuilde lucht die binnenkomt in huis. Bovendien filtert het systeem niet alleen schadelijke stikstof- en zwaveldeeltjes uit de lucht, maar ook hinderlijke geuren. Zo vormt de Actief Koolfilter de basis voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Ook deze uitbreiding is trouwens perfect te combineren met de Vasco Bevochtiger en de Vasco Koeler.

Wilt u graag meer informatie omtrent de 3 nieuwe ventilatie oplossingen. Vul het formulier in en Vasco neemt bezorgt u meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email