De zomer komt eraan! Koelen op een energetische manier is de boodschap

New06181
800ventilonivadetail022

En wat als je nu met één toestel zowel kan verwarmen als koelen? Dat klinkt als muziek in de oren. Vasco, trendsetter in verwarmings- en ventilatieoplossingen, heeft een perfecte 2-in1-ventilo-convector met een strak design dat past in elk interieur. Ontdek hier de troeven van de Niva ventilo-convectoren.

Verwarmen & koelen op een snelle en energiezuindige manier

Met de nieuwe Niva ventilo-convector biedt Vasco koeling en verwarming in één systeem aan. Doordat de ingebouwde ventilator koude en warme lucht in de kamer brengt, zorgt Niva voor een uiterst snelle temperatuurregeling. In geen tijd verwarmt de ventilo-convector een kamer van 18°C tot 22°C of koelt hij een ruimte van 28°C naar 24°C. De ventilo-convector heeft zijn nut in het hele huis, maar net door zijn reactiesnelheid is hij geknipt voor gebruik in slaapkamers.

Met deze innovatie bereikt Vasco niet alleen snel maar ook energiezuinig de gewenste temperatuur. De Niva ventilo-convector werkt op lage verwarmingstemperaturen en relatief hoge koelwatertemperaturen – perfect dus in combinatie met een warmtepompsysteem. Heeft de warmtepomp ook een koelfunctie, dan kan deze als koelbron (koud water) gebruikt worden voor de ventilo-convector. Bovendien zorgt de gelijkstroommotor voor een nog lager verbruik.

Fluisterstil en eenvoudig te monteren

In tegenstelling tot de meeste ventilo-convectoren werkt deze ventilo-convector niet met de typische drie standen, maar met een vooruitstrevende modulerende regeling. Daarbij draait het toestel automatisch op een lager niveau naarmate het toerental van de ventilator zakt, in functie van het temperatuurverschil. Is de gevraagde temperatuur bijna bereikt, dan draait de ventilator op een geruisloos geluidsniveau verder. Het resultaat: supersnel comfort zonder de minste geluidshinder.

Met deze ventilo-convector heeft Vasco ook ingezet op gebruiksgemak. Alles is voorgemonteerd, de aansluitingen zijn in een handomdraai uitgevoerd en elk stukje techniek (regeling, gemotoriseerd 3 wegventiel…) is onzichtbaar weggewerkt in het toestel. De temperatuurregeling gebeurt heel eenvoudig via een intuïtieve bediening op het touch display.

Zo brengt Vasco opnieuw comfort en design samen. Want de strakke, elegante Niva-look tekent voor een meerwaarde in elke ruimte. Daarbij kan het frontpaneel geschilderd worden in de kleur van de muren, om de ventilo-convector helemaal te doen opgaan in een ruimte.

Alle technische eigenschappen op een rij

  • Afmetingen: h 610 mm x d 140 mm x b 750- 950-1.150 mm
  • Vermogen verwarming (bij aanvoertemperatuur van 45°C): 1, 2 en 3 kW
  • Vermogen koeling: 1, 1,8 en 2,9 kW

Meer weten over de Niva ventilo-convector? Vraag de brochure aan via het formulier en houd de zomer koel.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email