Aansturen van het volledige binnenklimaat kan vanaf nu in één handomdraai

Het regelen van zowel de radiatoren, vloerverwarming als de ventilatie kan tegenwoordig vanuit een handige gebruiksvriendelijke app: Vasco Climate Control. Zowel op vlak van installatie als op vlak van energie-efficiëntie is het systeem ingenieus. De Vasco Climate Control houdt rekening met de persoonlijke instellingen van de gebruiker en tegelijk van de weersomstandigheden.

Draadloos comfort, altijd en overal

Sinds jaar en dag zet Vasco in op design, comfort en gebruiksgemak. De lancering van Vasco Climate Control bewijst dat opnieuw: een cloud-gestuurde app waarmee de consument het volledige binnenklimaat van zijn woning regelt, met zijn smartphone of tablet. Want zowel radiatoren en vloerverwarming als ventilatie zijn via een draadloze interface met het internet verbonden. Zo kan de gebruiker altijd en overal inloggen.

De energiefactuur onder controle

Vasco Climate Control kan maximaal 8 afzonderlijke zones in huis aansturen. De slimme klimaatregeling laat toe om volgens een vooraf ingesteld dagschema te werken, met telkens de gewenste comforttemperatuur en ventilatiestand per ruimte. Het systeem telt 4 standaardscenario’s – opstaan, weg, thuis en slapen – die flexibel kunnen worden aangepast of uitgebreid. Makkelijk om het perfecte binnenklimaat te regelen én tegelijk de energiefactuur onder controle te houden, doordat Vasco de radiatoren, vloerverwarming en ventilatie zo efficiënt mogelijk aanstuurt.

Vlotte installatie bij nieuwe, bestaande en niet-Vasco toestellen

Om gebruik te kunnen maken van de Climate Control-app is een Vasco Gateway nodig. Deze kan gecombineerd worden met:

  • RF-radiatorthermostaat
  • RF-zoneregelaar voor radiatoren, inclusief kamerthermostaat
  • cv-regelaars
  • ventilatie-units (type DII en C400RF)

Vasco Climate Control is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande Vasco-installaties (en zelfs voor geplaatste niet-Vasco-installaties).

Aandachtspunten voor het specifiek aansturen van verwarming en ventilatie

Voor het aansturen van radiatoren is een Vasco RF-radiatorthermostaat nodig. Bij vloerverwarming zijn een Vasco-zoneregelaar en thermostaten nodig. Het verwarmingssysteem kan gekoppeld worden aan de cv-regelaar voor de optimale regeling van de warmtevraag. Vasco Climate Control regelt in dit geval ook de warmtevraag naar de ketel. Bij een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming kan deze ook gebruikt worden om te koelen.

Met de Climate Control-app kan ook de ventilatie aangestuurd worden. De app geeft een automatische melding wanneer de filters vuil zijn. Bij een ventilatiesysteem met warmterecuperatie geeft de app ook aan wanneer de bypass geopend is. De installateur kan in het installatiemenu verschillende parameters wijzigen, zoals de instellingen van het debiet, de instellingen van de bypass, de temperatuur bij vorstbescherming en de filtermelding.

Wilt u graag meer weten over de Vasco-oplossingen of wilt u graag meer weten hoe u uw bestaande Vasco-installaties kan aansluiten op de app? Vul het formulier in en Vasco neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email