Snel en energiezuinig verwarmen en koelen met Niva ventilo-convector

800ventilo2
800ventilonivadetail022

De ventilo-convector is een warmtewisselaar met lamellen. De ventilator blaast warme of koele lucht in de ruimte. Deze ventilo-convector zuigt de lucht aan via de onderzijde en stuurt koele of warme lucht via de ventilator door de warmtewisselaar. De warme lucht (winter) of koele lucht (zomer) wordt aan de bovenzijde in de ruimte gebracht.

Met de nieuwe Niva ventilo-convector houdt Vasco haar reputatie voor totaalcomfort hoog. Zo kan je snel en energiezuinig verwarmen of koelen: bijvoorbeeld in de winter de temperatuur optrekken van 18°C naar 22°C of in de zomer doen dalen van 28°C naar 24°C. De Niva ventilo-convector heeft zijn nut in elke leefruimte, maar door zijn korte reactietijd leent hij zich bij uitstek voor verkoeling in slaapkamers tijdens warme zomernachten.

Comfort en fluisterstil

Deze ventilo-convector werd ontworpen op basis van het design van de succesvolle Niva-collectie. Zo brengt Vasco design en comfort opnieuw samen. Met oog voor detail én zonder geluidsoverlast, want de ventilo-convector past zijn toerental automatisch aan: hoe dichter bij de gevraagde temperatuur, hoe trager de ventilator zal draaien.

Warmtepomp compatible

De Niva ventilo-convector werkt ook perfect in combinatie met een warmtepomp, omdat deze werkt op lage temperaturen vanaf 30°C. Indien de warmtepomp ook een koelfunctie heeft, dan kan deze ook als koelbron gebruikt worden voor de ventilo-convector. De ventilo-convector is standaard uitgerust om als verwarmingselement en als koelelement gebruikt te worden.

Passief of actief koelen, beide kunnen met de ventilo-convector

Bij passief koelen komt er koud water tussen 17°C en 20°C in de ventilo-convector binnen. Bij deze temperaturen is ontvochtiging niet nodig. Bij actief koelen komt er koud water binnen tussen 7°C eb 12°C. Het condenswater dient dan ook naar buiten te worden afgevoerd of via het vuilwaterafvoersysteel weggevoerd.

Technische specificaties

  • Afmetingen: h 60 x d 14 x b 75-95-115 cm
  • Kleuren: wit (RAL 9016), grijs (RAL 7016)

Wilt u graag meer informatie ontvangen rond de Niva ventilo-convector. Vasco bracht net een nieuwe brochure uit rond de Niva ventilo-convector. Deze kan u via het aanvraagformulier nu aanvragen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email