Wat zijn de kenmerken van een hoogwaardige kwaliteitsradiator?

Vasco Group
Vasco Group
Vasco Group

Er duiken heel wat vragen op bij de geplande aankoop van een radiator. Welk type en model wens je? Wat is je favoriete design? En dan is er nog het kwaliteitsaspect. Hoe weet je of een radiator van hoogwaardige, matige of slechte kwaliteit is? In dit artikel geven we je alvast enkele kenmerken van een hoogwaardige radiator mee.

De aard van het materiaal

De meeste radiatoren zijn gemaakt van plaatstaal. Andere mogelijkheden zijn aluminium en gietijzer. Dat laatste wordt nog zelden gebruikt, omdat het traag opwarmt en warmte afgeeft. Aluminium is duurder dan plaatstaal, maar warmt sneller op.

De dikte van het staal

Let bij je aankoop altijd op de dikte van het staal. Vraag eventueel de afmetingen aan de verkoper. Kwaliteitsvolle radiatoren hebben een staaldikte van 1,5 millimeter. Is het staal dunner (bijvoorbeeld 1,2 millimeter), riskeer je problemen met de druk van de verwarmingsinstallatie.

Het gewicht van de radiator

Het gewicht vormt een ander element waarmee je de kwaliteit van een radiator kunt bepalen. Het gewicht hangt uiteraard nauw samen met de staaldikte. Algemene richtlijnen kunnen we niet meegeven, aangezien het gewicht varieert per type en model.

De duur van de garantie

Hoe langer je garantie krijgt op een radiator, hoe groter de kans op hoogwaardige kwaliteit. Het bewijst meteen dat de fabrikant vertrouwen heeft in zijn product. Wees dus voorzichtig met korte garantietermijnen. Dat is vaak een teken aan de wand en wijst op mindere kwaliteit.

Het onderhoudsgemak

De kwaliteit van een radiator kun je ook aflezen in de wijze waarop je hem kan onderhouden. Radiatoren die gemakkelijk te onderhouden zijn, beschikken over een afneembare zijbekleding of bovenlaag. Zo kun je sneller vuil en andere resten verwijderen, wat een positief effect heeft op de levensloop en de duurzaamheid van het materiaal.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email