Slanke gevelsteen creëert meer ruimte voor isolatie

Vande Moortel Steenkbakkerij
Vande Moortel Steenkbakkerij
Vande Moortel Steenkbakkerij

Gemiddeld verliezen we 26% van onze warmte langs de muren, 26% langs het dak, 20% langs de ramen en deuren, 15% langs de vloer en 13% via luchtverversing of ventilatieverliezen. Isolatie als remedie tegen deze warmteverliezen zorgt niet alleen voor meer comfort in de winter: ze kan ook de opwarming van de woning in een zomerse hittegolf vertragen.

 

In een klassieke gevel zien we echter dat het buitenparament voornamelijk een duurzame, beschermende en ook een esthetische functie heeft. De bijdrage tot de totale isolatiewaarde van de buitengevel is eerder gering. Hierin speelt vooral de isolatie zelf de grootste rol (5% buitenparament, 10% spouw, 59% isolatie, 15% snelbouw, 1% kalkmortel). Daarom ontwikkelde steenbakkerij Vande Moortel als eerste het energiezuinige en duurzame brick7 concept: een nieuw, slanker, 7-formaat (70mm i.p.v. 100mm) voor gevelstenen en kleiklinkers.

 

Dankzij brick7 van steenbakkerij Vande Moortel kan u op verschillende manieren uw isolatie verbeteren en tegelijk besparen op uw energiefactuur. Het concept van deze slanke gevelsteen creëert namelijk meer ruimte voor isolatie zodat de klassieke isolatiedikte van 5 cm verhoogd kan worden naar 8 cm zonder uitbreiding van de geveldikte of ruimteverlies in het gebouw.   Bovendien kan men de steen verwerken met gekende metseltechnieken en blijft een klassieke gevelopbouw met binnenmuursteen, isolatie en luchtspouw mogelijk. Studies tonen aan dat bij renovatie van een geïsoleerde gevel met brick7 de U-waarde van de gevel met 70% tot 92% vermindert. 


De voordelen van brick7 op een rij:

  • Minder productie-grondstoffen
  • Minder productie- en transport-energie
  • Minder CO2 - uitstoot
  • Meer isolatieruimte en lagere U-, K- en E-waarden en dus een lager energieverbruik in het gebouw met bijhorende lagere energiefactuur
  • Te verwerken met de gekende, diverse metseltechnieken zonder te moeten afstappen van het systeem van klassieke gevelopbouw
  • Een verbeterde prijs-kwaliteitverhouding van het materiaal, zonder in te leveren op de kwaliteiten van de gevelsteen
  • Mogelijkheid op verbeterde energiepremies, subsidiemogelijkheden en vermindering van de onroerende voorheffing in het kader van EPB, zie o.a.


Creëer uw "PERSONAL MIX"

Brick7 is verkrijgbaar in de reeksen NATURE7, sEptEm en Rustique. Met de reeks NATURE7 kan u zelfs uw eigen persoonlijke gevelsteenmix bepalen. Gebruik de simulator op www.nature7.be en stel uw eigen mix van maximaal 8 verschillende gevelstenen samen, selecteer een voegdikte, de voegkleur, het gewenste metselverband en ... bewonder uw eigen personal mix.


­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email