Vernieuwde ecoTEC plus met verlaagd gas- en elektriciteitsverbruik

Vaillant
Vaillant
Vaillant

De ecoTEC plus is al geruime tijd de meest verkochte condensatiegaswandketel op de Belgische markt. Hoewel zijn efficiëntie en degelijkheid onbetwistbaar zijn, heeft Vaillant de verschillende ecoTEC-systemen onder de loep genomen en de werking ervan nog geoptimaliseerd. Het resultaat: een vernieuwd ecoTEC-gamma dat nog betrouwbaarder is, een beter rendement biedt, en zeer eenvoudig in gebruik is dankzij zijn unieke installatie-assistent.


De brander van de nieuwe ecoTEC plus van Vaillant is uitgerust met een elektronische gas/lucht-regeling (i.p.v. een pneumatische regeling ) die een diepere modulatie van de brander en een efficiëntere condensatiereactie toelaat. In concreto werd het modulatiebereik geoptimaliseerd: tussen 17 en 100% voor verwarming. Hierdoor produceert de ketel minder emissies en is hij dus milieuvriendelijker. De elektronische regeling van de brander zorgt niet enkel voor een hoger rendement, maar ook voor een stabiel rendement. Dankzij een hoog rendement pomp en een herziene elektronica, kan zowel energie bespaard worden op het elektriciteitsverbruik van de pomp als op het stand-by verlies. In vergelijking met de huidige ecoTEC plus betekent dit een totale besparing die overeenkomt met 3000 uur TV-kijken of 180 uur stofzuigen, of – in geld uitgedrukt – zo’n € 75 per jaar.

 

 

 

Betrouwbaarheid, veiligheid en gegarandeerd basiscomfort

Ook nieuw: de ecoTEC plus biedt, zelfs bij bepaalde storingen, toch een basiscomfort. De ketel beschikt namelijk over een back-up functie die ervoor zorgt dat hij - bij storingen die geen gevaar inhouden voor de mens of voor het systeem - verder blijft functioneren en een basiswarmtecomfort (aan 60 % van het totale vermogen van de ketel) garandeert. Mocht er toch sprake zijn van enig gevaar, wordt de ketel uiteraard automatisch uitgeschakeld.

De ecoTEC plus van Vaillant beschikt ook op het vlak van veiligheid over extra troeven. De elektronische gas/lucht-regeling van de brander waarover daarnet sprake was, zorgt – telkens wanneer de ketel opstart – voor een controle van het rookgasafvoersysteem. Onregelmatigheden of problemen worden zo snel gedetecteerd. Daarnaast voorkomt de anti-blokkeerfunctie van de pomp storingen na een lange periode van stilstand.

 

Eenvoud troef qua installatie, bediening en onderhoud

Vaillants nieuwe ecoTEC plus heeft nog steeds zeer compacte afmetingen (0,32 m² wandoppervlakte). Het is een overzichtelijk en toegankelijk toestel met een stijlvolle witte ommanteling die in elk interieur past.
Over de bediening van de ketel werd nagedacht. Stelselmatig zal de bediening van alle Vaillant-toestellen identiek worden en volgens een uniform concept verlopen dat een intuïtief en eenvoudig gebruik mogelijk maakt. Het werd eerder al ingevoerd bij de Vaillant-regelaars calorMATIC.

 

Ook bij de bediening van het nieuwe ecoTEC, die overigens samen met consumenten en installateurs werd ontworpen, wordt datzelfde concept aangewend. De bediening in kwestie heeft een logisch opgebouwde structuur, laat een duidelijke opvolging van de controle-elementen toe en biedt een snelle toegang tot basisinstellingen. De instellingen op de display worden in tekstvorm weergegeven, in een taal naar keuze. Het ecoTEC-gamma is ook makkelijk te onderhouden: de zijpanelen zijn afneembaar, alle componenten zijn goed bereikbaar, storingen worden tijdig aangegeven op de display…

De ecoTEC plus is beschikbaar in een solo-versie (verwarming alleen) VC in 12, 20 en 30 kW en in een combi-versie, terug voorzien met een hoger vermogen voor de sanitair warmwaterproductie (vermogen verwarming/vermogen sanitair), in 24/29, 30/34 en 35/37 kW.

 

ecoTEC plus 80, 100 en 120 kW

Vaillant breidt nu zijn aanbod voor industriële toepassingen verder uit. Het Vaillant-gamma omvat ook een gaswandketel met een groot vermogen: de ecoTEC plus 80-120. Deze nieuwe ketels zullen beschikbaar zijn in 3 vermogens, namelijk 80 kW, 100 kW en 120 kW.

 
De ecoTEC plus 80-120 wordt, met alle bijhorende accessoires, ook aangeboden in oplossingen in cascade. Er kunnen maximaal 4 ketels in cascade opgesteld worden, om zo te komen tot een vermogen van 400 kW.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email