Glaswol in prefab modulaire bouw: een ideale match

URSA
URSA
URSA

In de moderne bouwsector speelt minerale glaswol een steeds prominentere rol. Dit veelzijdige isolatiemateriaal heeft bewezen de ideale oplossing te zijn voor hedendaagse bouwstructuren in houtskelet. We gaan dieper in op de voordelen van glaswol, de toepassing in ecologische houten frameconstructies en de opkomst van modulaire bouwsystemen.

Modulaire bouw: een revolutionaire aanpak

Prefab modulair bouwen zit in de lift. Een minutieuze voorbereiding in het atelier, onafhankelijk van de weersomstandigheden, verkort niet alleen het bouwproces en de bouwtijd op de werf zelf. Het minimaliseert het heen-en-weer transport, maar ook de overlast voor de buurtbewoners. Minerale glaswol past perfect binnen dat plaatje. Het duurzaam product wordt alsmaar vaker toegepast in renovatie, nieuwbouw, hout- en staalskeletbouw en hellende daken.

De uitstekende klemkracht van minerale glaswol zorgt ervoor dat het stevig en veilig tussen het houten regelwerk vastgeklemd zit. De URSA TERRA glaswolproducten zorgen voor een uitsteken thermisch en akoestisch comfort, en dus een beter leefcomfort in de woning. Glaswol is bovendien brandveilig. De baksteen zit misschien nog diep in de maag, maar een groeiende interesse in houtskeletconstructies en modulaire bouw is de laatste jaren duidelijk merkbaar.

Het nieuwe FRAMETEC-assortiment met geoptimaliseerde lengtes van de rollen en extra afmetingen (FRAMETEC 32, 35, 37 en 38) maakt het aanbrengen van glaswol in prefab modulaire bouwelementen bovendien nog efficiënter.

Duurzaamheid en transportefficiëntie

De nieuwe generatie URSA TERRA glaswol kan sterk worden gecomprimeerd, wat resulteert in minder transportvolume. Dit betekent minder (vracht)wagens op de weg, een lagere CO2-uitstoot en een groenere bouwpraktijk. URSA is echter niet alleen gericht op energiebesparing in transport, maar we blijven ook innoveren om het volledig productieproces te optimaliseren. Bovendien wordt met URSA minerale wol meer dan 243x de energie en 121x de CO2 bespaard die nodig is om isolatie te produceren, transporteren en installeren.

In conclusie: minerale glaswol is de stille kracht achter moderne bouwstructuren, waarbij efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid centraal staan. De veelvuldige toepassing in houten frameconstructies en modulaire bouwsystemen illustreert de veelzijdigheid en cruciale rol van URSA in de toekomst van de bouwsector.

Wil je meer weten over de URSA minerale wol oplossingen? Vul het formulier in en Je ontvangt de URSA brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email