Maak je woning klaar voor de toekomst

URSA
URSA
algemeen beeld

Een optimaal wooncomfort, een lagere energiefactuur en je steentje bijdragen tot het milieu. De voordelen van isolatie zijn je allicht al bekend. Door op een correcte manier te isoleren maak je je woning klaar voor de toekomst.

Comfortabel leefklimaat

Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast in de winter en blijft koeler in de zomer. Zo blijft de binnentemperatuur stabieler en aangenamer. Een luchtdichte afwerking vermijdt bovendien het tochtgevoel veroorzaakt door kieren of gaten.  Dat zorgt niet alleen voor een comfortabeler leefklimaat, ook de afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen daalt waardoor je flink op je energierekening bespaart. Bovendien helpt isolatie geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, waardoor je nog beter tot rust komt.

In welke volgorde isoleren?

Om de efficiëntie en effectiviteit van (bijkomende) isolatie van je woning te optimaliseren, begin je best bij het dak. Warmte stijgt en de meeste warmte verdwijnt dan ook via een slecht geïsoleerd dak. Daarna pak je best de muren aan. Daarbij is spouwmuurisolatie vaak de meest toegankelijke en kosteneffectieve optie. Is dat niet mogelijk dan kan je de langs buiten tegen de gevel isoleren of aan de binnenzijde tegen de binnenmuren. Tot slot kan je ook best de vloer isoleren.

Dankzij de isolatiewijzer van URSA vind je voor elk bouwdeel op basis van jouw vereisten een geschikte isolatie-oplossing. Ben je handig en heb je ervaring met isolatieprojecten dan kan je zelf aan de slag dankzij de de doe-het-zelf tips en video's van URSA. Vanuit de isolatiewijzer kan je meteen een offerte aanvragen bij één van de URSA-verkooppunten in jouw regio.

Een optimale plaatsing vergt heel wat vakmanschap dus aarzel niet om de klus te laten klaren door een professionele vakman. Dat is de bestegarantie op een optimaal resultaat zonder risico op vocht- of condensatieproblemen achteraf.

Wil je vooraf de isolatiegids van URSA doornemen en kennis maken met het brede assortiment aan toepassingen? Vul het formulier in en je ontvangt de isolatiegids per kerende.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email