URSA blijft innoveren in 2024

URSA
URSA
URSA

URSA streeft ernaar om continu te innoveren en haar processen te verbeteren. In 2023 werd het productassortiment verder op punt gesteld om niet alleen aan de behoeften van vandaag te voldoen maar vooral om te investeren in een betere toekomst. De aandacht lag vooral bij het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van een positieve impact op de wereld. Zo levert elk URSA-product niet alleen hoogstaande prestaties maar draagt het ook bij aan een duurzame en verantwoorde toekomst. Om die ambities te realiseren, maakt het URSA ESG-programma integraal deel uit van de bedrijfsstrategie.

Geoptimaliseerde logistiek

Glaswol is erg samendrukbaar en die eigenschap wordt sinds begin 2023 sterk uitgespeeld in de logistieke keten. Zo optimaliseerden URSA de verpakkingen van de URSA TERRA platen. Het resultaat? Per multipack worden meer producten verpakt. Dat vertaalt zich in een lager verbruik van folie, meer vierkante meter glaswol per pallet, minder transport, een lagere CO2-uitstoot en een geoptimaliseerde opslag op de werf. Een win-win voor alle betrokkenen binnen een bouwproject.

Isolatie op maat van prefab modulair bouwen

Prefab modulair bouwen met hout- en staalskeletbouw zit in de lift omwille van het snelle, kwalitatieve en duurzame karakter van deze bouwmethode. In 2024 lanceert URSA in dat kader enkele nieuwe of vernieuwde producten: FRAMETEC 32, 35, 37 en 38 worden toegevoegd aan de URSA TERRA familie. Het voormalige TIMBER FRAME ROLL assortiment gaat eruit en wordt vervangen door het FRAMETEC-assortiment met geoptimaliseerde lengtes van de rollen en extra afmetingen.

Dat betekent meer meter glaswol per pallet, minder transport en CO2-uitstoot, plaatsbesparing in het magazijn en op de werf. Daarnaast heb je minder rollen isolatie nodig voor éénzelfde project. Dit betekent een tijdswinst en een hogere efficiëntie voor de installateur!

Wil je graag meer weten over de innovatieve isolatie-oplossingen van URSA? Vraag dan via het formulier de URSA-isolatiegids aan.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email