Ontdek de verschillende toepassingen van minerale inblaaswol

Voor wie denkt aan isoleren of na-isoleren is minerale inblaaswol een erg interessante keuze. De unieke kenmerken van een kwalitatief hoogstaande minerale inblaaswol zoals de URSA White Blowing Wool zorgen voor een efficiënte thermische en akoestische isolatie. URSA White Blowing Wool of de "inblaaswol" bestaat voor 99 % uit natuurlijke materialen zoals glas en zand, het is stofvrij, formaldehydevrij, maar ook dampopen, waterafstotend én schimmelbestendig en is dan ook een gezonde isolatiekeuze.

Bij minerale inblaaswol wordt meteen gedacht aan het na-isoleren van spouwmuren maar wist je dat minerale inblaaswol zich uitstekend leent voor andere toepassingen? We zetten ze even op een rijtje.

Isolatie van hellende daken

Als het gaat over het isoleren van hellende daken met minerale wol dan wordt er meteen gedacht aan minerale wolplaten maar je kan een hellend dak ook isoleren met minerale inblaaswol. Daarvoor dien je eerst een vochtregulerend dampscherm zoals de  URSA SECO Modulovap aan te brengen op de spanten zodat je het dak lucht- en dampdicht maakt. Daarna kan er vanuit een inblaasmachine URSA PURE FLOC white blowing wool ingeblazen worden tussen het onderdak en het dampscherm.

Isolatie van houtskeletbouw

Net als in het geval van hellende daken kan URSA PURE FLOC ook gebruikt worden voor het vullen van houtskeletbouw wanden. Ook in deze toepassing biedt URSA PURE FLOC uitstekende thermische en akoestische eigenschappen en een optimale en efficiënte vulling bij het inblazen.

Verloren zolder isolatie

Gebruik je de zolderruimte niet dan kan je ook efficiënt isoleren met minerale inblaaswol: met URSA PULS’R worden glaswolvlokken snel en eenvoudig op de zoldervloer geblazen.

Isolatie van spouwmuren

Minerale inblaaswol URSA PURE FLOC KD wordt gebruikt voor de na-isolatie van spouwmuren. Via een kleine opening in de voegen van de buitenmuur wordt de minerale inblaaswol in de spouw geblazen. De doorlatende aard van de minerale wol bevordert het drogen van het metselwerk. Na de werken worden de openingen vakkundig terug dichtgemaakt.

Om de kwaliteit van de isolatie te garanderen, laat je de werken best uitvoeren door professionals; voor het isoleren van spouwmuren kies je een gecertificeerd aannemer die werkt volgens de STS 71.1 normen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email