Minerale glaswol: een duurzaam isolatieproduct van A tot Z

minerale glaswol duurzame isolatie 3
minerale glaswol duurzame isolatie 2
minerale glaswol duurzame isolatie 1

Nu de energieprijzen steeds meer de pan uit swingen, is iedereen naarstig op zoek naar manieren om minder energie te verbruiken. Is je woning nog niet optimaal geïsoleerd dan kan je door extra te isoleren je energieverbruik stevig terugdringen.

Kies voor isolatiematerialen met een lange levensduur

In een goed geïsoleerde woning heb je minder energie nodig om je woning te verwarmen en zo bespaar je heel wat op je energiefactuur. Ook het milieu vaart er wel bij want hoe minder energie je nodig hebt om te verwarmen, hoe lager je CO2 uitstoot zal zijn. Zorg wel dat je kiest voor isolatiematerialen met een lange levensduur zodat zowel jouw financiële voordelen als de positieve milieu-impact voor lange tijd gegarandeerd blijven.

Een isolatiemateriaal dat uitermate goed scoort op het gebied van duurzaamheid is minerale glaswol. Dankzij de lage lambda-waarde is het een uitstekend thermisch isolatiemateriaal, maar zeker zo belangrijk: het behoudt die thermische prestaties voor lange tijd.  Recent onderzoek [1] wees namelijk uit dat correct geplaatste minerale glaswolisolatie zelfs na 55 jaar nauwelijks iets aan isolatiewaarde verliest.

Bekijk het totale duurzaamheidsplaatje van een isolatieproduct

Als je echt bezorgd bent om de totale milieu-impact van de isolatiematerialen in je woning, bekijk dan de milieu-impact in alle fasen van de levenscyclus (LCA) van het product. Voor het isolatiemateriaal in je woning terecht komt, moet het namelijk geproduceerd, getransporteerd, geplaatst,… worden.

Ook op dat vlak hoeft minerale glaswol niet onder te doen voor de natuurlijke isolatiematerialen zoals hennep, vlas, schapenwol,… Dat hoeft niet te verbazen want voor de productie van minerale glaswol wordt gebruik gemaakt van gerecycleerde grondstoffen, door het comprimeerbare karakter van minerale glaswol daalt de transportkost en de lange levensduur zorgt voor een langdurig positief effect op het milieu.

Minerale glaswol is dus een uitstekende keuze voor wie belang hecht aan de milieu-impact van isolatiematerialen:

  • minerale glaswol wordt gemaakt van nagenoeg onuitputtelijke grondstoffen,
  • het heeft een geringe milieu-impact over de volledige levensduur en
  • minerale glaswol heeft een bewezen langdurige prestatiegarantie.

Naast die sterke duurzaamheidstroeven beschikt minerale glaswol nog over tal van voordelen:

  • het is toepasbaar voor de isolatie van nagenoeg alle bouwdelen,
  • het is makkelijk te plaatsen,
  • het stoot geen schadelijke stoffen uit,
  • het beschikt over uitstekende akoestische isolatie-eigenschappen,
  • het is onbrandbaar en veroorzaakt bij een woningbrand nauwelijks of geen rook en het is evenmin een bron van giftige gassen of brandende druppels.

Wil je meer weten over de verschillende toepassingsmogelijkheden van minerale glaswol in je woning? Vraag dan vrijblijvend informatie aan via het bijgevoegde formulier.

 

[1] The Power of Mineral Wool Insulation is as Strong as Ever Even 55 Years After Installation, Eurima Information Sheet, November 2016.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email