URSAPAN BLACK: de isolatie-oplossing voor geventileerde gevels en spouwmuren

URSA
URSA

Plan je een nieuwbouw of een renovatie? Besteed dan de nodige aandacht aan de isolatie van de gevel. Dat kan via isolatie in de spouw of via isolatie van een geventileerde gevel. In de meeste gevallen vereist de EPB regelgeving een bepaalde isolatiewaarde maar los van alle regelgeving staat een goed geïsoleerde gevel natuurlijk garant voor een goed wooncomfort en een laag energieverbruik.

Voor de isolatie van een geventileerde gevel of een spouwmuur is de URSAPAN BLACK vormvaste minerale wolplaat een ideale oplossing. Met een lambda-waarde van 0.035 W/m.K vormt deze glaswolplaat een zeer performante thermische isolatie. De plaat is eenzijdig bekleed met een zwart weerbestendig glasvlies waardoor ze onzichtbaar is in de constructie. Dankzij de waterafstotende eigenschappen van zowel de minerale wolplaat als het zwarte glasvlies, behoudt de URSAPLAN BLACK haar isolerende waarde gedurende de ganse levensduur van het gebouw.

De URSAPAN BLACK is een van nature onbrandbare isolatie. Ze ontwikkelt bijna geen rook, vormt geen brandende druppels en brengt geen vlamverspreiding met zich mee. Daarmee voldoet de isolatie aan de euroklasse A1.

Bovendien is de URSAPAN BLACK isolatieplaat een duurzame keuze want ze is 100% recycleerbaar, 100% duurzaam geproduceerd met gerecycleerd glas en zand én volledig verwerkbaar zonder afval in het productieproces.

Toepassing als spouwmuurisolatie

In nieuwbouwprojecten is URSAPAN BLACK een prima keuze voor de isolatie van de spouw. Naast de uitstekende thermisch isolerende eigenschappen draagt de URSAPAN BLACK in belangrijke mate bij aan de geluidsabsorptie van de spouw. Op zich heeft de zware spouwmuurconstructie door haar hoge massa al een relatief hoge geluidisolatiewaarde maar ramen, beglazing en kieren en eventueel aanwezige ventilatievoorzieningen zijn dan weer plaatsen langs waar geluid makkelijk het interieur kan binnendringen. Op die plaatsen zorgen de uitstekend akoestisch isolerende eigenschappen van glaswol ervoor dat flankerende geluidsoverlast via de spouwconstructie vermeden kan worden.

Toepassing in geventileerde gevels

Bij renovatie en nieuwbouwprojecten wordt steeds vaker gekozen voor een geventileerde gevel. De optimale ventilatie van zo'n gevel houdt zowel het isolatiemateriaal als de gevelbekleding in goede staat en voorkomt schade door schimmel en vocht. In de zomer zorgt de ventilatie er dan weer voor dat de warmte minder snel het gebouw binnendringt. Ook hier is de URSAPAN BLACK een geschikte keuze. Bij zo'n isolatie van buitenaf zorgt het akoestisch dempend karakter van glaswol voor een aanzienlijke verbetering van het akoestisch comfort door het buitengeluid te verminderen

Makkelijk te plaatsen

Door het lage gewicht van de URSAPAN BLACK verloopt de plaatsing erg vlot. Door hun zachte oppervlak, sluiten de platen ook probleemloos aan op elkaar en op de ondergrond. Een plaatsing in 2 lagen is eveneens mogelijk.

Wil je meer info over de URSAPAN BLACK? Vraag dan via bijgevoegd formulier bijkomende info aan.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email