Isoleren met URSA voor een betere toekomst

URSA

Met het oog op het halen van de klimaatdoelstellingen, diende Vlaanderen onlangs zijn aangepast klimaatplan in op de Klimaatconferentie van Glasgow 2021. Als je weet dat gebouwen op de 2de plaats staan wat betreft de uitstoot van broeikasgassen, dan mag het niet verbazen dat de invoering vanaf 2023 van een renovatieplicht voor residentiële woningen een belangrijk onderdeel is van het Vlaamse klimaatplan.  Concreet zal iemand die een energieverslindende woning met energielabel E of F koopt (d.w.z. een woning met een energieverbruik van meer dan 400 kWh per vierkante meter), die woning binnen de 5 jaar moeten opwaarderen tot energielabel D. In veel gevallen zal die opwaardering beginnen met een (betere) isolatie van de gebouwschil.

Glaswol als duurzame isolatiekeuze

Als je kiest voor glaswol als isolatiemateriaal voor de bouwschil, dan kies je niet alleen voor een isolatieproduct met uitstekende thermische prestaties maar ook voor een van nature duurzaam product. Glaswol bestaat immers voor 60% uit zand, een hernieuwbare bron. Een product zoals URSA TERRA van glaswolproducent URSA gaat nog een stapje verder want het is voor maar liefst 95% opgebouwd uit natuurlijke, minerale grondstoffen. Wist je trouwens dat je door het bijkomend isoleren met glaswol meer dan 350 keren de energie bespaart die nodig is om die glaswol te produceren?

URSA cares for the future

Als bouwproducent gaat URSA verder dan het produceren van een kwalitatief isolatieproduct. Met de lancering halverwege 2021 van het programma "URSA cares" wil URSA op alle vlakken haar steentje bijdragen aan een betere wereld. Concreet vertaalt het programma zich in een bijzondere aandacht voor natuur, omgeving en de medewerkers van URSA zelf.

Nog maar recent nam URSA haar productieproces onder handen wat resulteerde in een productieproces dat minder energie vergt en de kwaliteit van de geproduceerde glaswol nog verder verhoogt. Ook in de overgang naar een circulaire bouweconomie heeft glaswol unieke troeven. In het productieproces zorgt URSA voor weinig afval. Alles wordt terug verwerkt in het productieproces samen met het gerecycleerd glas en zand. 

Zoals het recente beleidsplan "Circulair bouwen" van de Vlaamse overheid al aanstipte, zijn er belangrijke uitdagingen om een circulaire bouweconomie op poten te zetten, maar dat glaswol een belangrijke rol kan spelen, is nu al duidelijk. Wist je trouwens dat nu reeds elk jaar in Vlaanderen 50,000 m³ glaswolafval gecreëerd wordt? Als een deel daarvan herbruikt of gerecycleerd zou worden, dan zal dat de duurzaamheid van glaswol een verdere boost geven.

Wil je kennis maken met de URSA isolatie-oplossingen? Vul het formulier in en je ontvangt de overzichtsbrochure van URSA.
­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email