Minerale inblaaswol voor na-isolatie van spouwmuren

Plan je een verbouwing of renovatie? Kijk dan zeker na of je woning een spouwmuur heeft. De spouw is niets anders dan de holle ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Bij oudere woningen met spouwmuur is die holle ruimte vaak niet of slechts beperkt gevuld met isolatiemateriaal. De spouw had toen als voornaamste functie de afvoer van regenwater dat langs de gevel binnendringt.

Heb jij zo'n woning dan kan je flink besparen op je energierekening door het na-isoleren van de spouwmuur. Na-isoleren van de spouwmuur is bovendien een eenvoudige klus die geen impact heeft op je buitengevel of op je binnenruimtes. Door de verlaging van je energieverbruik draag je ook nog een flink steentje bij aan de strijd tegen de klimaatverandering!

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Vooraleer je de spouw laat isoleren, check je best of je spouw en buitengevel aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de luchtspouw moet minstens 5 centimeter dik zijn,
  • de spouw mag niet vervuild zijn met zand, cementresten of ander afval,
  • de buitengevel moet dampopen en vorstbestendig zijn en in goede staat verkeren,
  • de buitengevel kent geen te sterke belasting door slagregen of wind.

De na-isolatie van je spouwmuur laat je best uitvoeren door een gecertificeerde aannemer. Die kijkt vooraf na of aan bovenstaande voorwaarden voldaan is en zo kan je ook meteen genieten van alle beschikbare premies voor na-isolatie.

URSA White Blowing Wool

De aannemer zal na de inspectie van je spouw en gevel een aantal gaten maken in het voegwerk. Langs die gaten zal het isolatiemateriaal ingeblazen worden. Nadien worden alle gaten netjes weer dicht gevoegd.

Na-isoleren van je spouwmuur doe je best met een kwalitatief isolatiemateriaal dat je laat plaatsen door een gecertificeerde aannemer. De URSA White Blowing Wool Pure Flock KD is een uitstekende keuze voor na-isolatie:

  • sterke thermische prestaties: met de URSA inblaaswol geniet je van dezelfde sterke isolatieprestaties als glaswol. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat. Omdat de inblaaswol zich aanpast aan de ruimte waarin ze geblazen wordt, reikt je nieuwe isolatieschild tot in alle hoeken van je spouw, zelfs op plaatsen die anders moeilijk bereikbaar zijn.
  • akoestische isolatie: inblaaswol van URSA is geluidsabsorberend; de na-isolatie van je spouwmuur zorgt er dus ook voor dat buitengeluiden minder tot in de binnenruimtes doordringen.
  • goede luchtkwaliteit: inblaaswol van URSA is een duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal: het is stofvrij, formaldehydevrij, maar ook dampopen, waterafstotend én schimmelbestendig en draagt zo bij aan de luchtkwaliteit binnenshuis.
  • brandwerend: inblaaswol van URSA voldoet aan de EURO Brandklasse A1 en is dus onbrandbaar.
  • waterafstotend: inblaaswol van URSA is waterafstotend zodat het regenwater dat langs de spouw afgevoerd wordt, de thermische en akoestische prestaties van de inblaaswol op termijn niet aantast.

Wenst je graag meer te weten over URSA inblaaswol voor gebruik als na-isolatie van de spouwmuur? Vul het formulier in en URSA bezorgt je meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email