Vlaamse premie voor dakisolatie wijzigt vanaf 2021

URSA
URSA
URSA

In België zijn er nog heel wat woningen die geen of onvoldoende dakisolatie hebben. Een slechte zaak als je weet dat de grootste energieverliezen optreden via slecht of niet geïsoleerde daken! Het isoleren van je dak is dan ook een prioriteit bij het energiezuinig maken van je woning.

Vlaamse premie voor doe-het-zelvers valt weg vanaf 2021

De Vlaamse premie voor dakisolatie zal vanaf 2021 grondig wijzigen. Hoe zit dat juist? Tot 31 december 2020 kan je als doe-het-zelver een premie van 2 euro/m² dakisolatie aanvragen. Wie de werken laat uitvoeren door een aannemer heeft recht op een premie van 4 euro/m².

Vanaf 1 januari 2021, kunnen doe-het-zelvers geen aanspraak meer maken op een premie voor dakisolatie. Wie de dakisolatie door een vakman laat plaatsen kan vanaf 2021 nog wel genieten van een premie van 4 euro/m². Die premie stijgt tot 6 euro/m² voor consumenten die een meter voor uitsluitend nachttarief hebben. Om Vlaanderen sneller asbestveilig te maken, zal wie gelijktijdig asbestleien of een asbesthoudend onderdak laat verwijderen en afvoeren volgens de regels van de kunst, een extra premie van 8 euro/m² kunnen aanvragen. In ieder geval moet de dakisolatie resulteren in een Rd-waarde van minstens 4.5 m²K/W.

Nieuwste generatie glaswol verhoogt installatiecomfort

De nieuwste generatie glaswol voor dakisolatie van URSA, nl. URSA TERRA is niet alleen duurzamer doordat het voor 95% opgebouwd is uit minerale grondstoffen, URSA TERRA heeft ook heel wat producteigenschappen die het plaatsen stukken aangenamer maken. Zo zorgt het vernieuwd productieproces voor een voelbaar zachtere glaswol. Door de unieke samenstelling komt er bij het plaatsen ook minder stof vrij wat het werken met URSA TERRA nog comfortabeler maakt.

Het belang van een nauwkeurige afwerking

Isoleren rendeert pas voor de volle 100% als je ook zorgt voor een goede luchtdichtheid. Met URSA SECO beschikt URSA over een compleet gamma om luchtdicht te isoleren. Naast de klassieke dampschermen en universele kleefband (afplakken van overlappingen, reparaties scheuren, …) vind je in het URSA SECO assortiment ook de Modulovap.

Modulovap is een vochtregulerend lucht- & dampscherm met variable Sd waarde. Dat werkt zo: in de zomer gaat de moleculaire structuur van Modulovap open en wordt vocht van de constructie afgeleid naar de binnenruimte zodat de constructie kan opdrogen. In de winter werkt Modulovap als een klassiek dampscherm en houdt het vocht van de binnenruimtes tegen zodat het niet kan condenseren wanneer het in aanraking komt met het koude onderdak. Met Modulovap blijft je isolatiemateriaal zomer en winter in optimale conditie!

Premies voor dakisolatie in Wallonië

In Wallonië word je sinds 1 juni 2019 voor dakisolatie "beloond" op basis van de omvang van de energieverliezen die je uitspaart dankzij je isolatie. Afhankelijk van je gezinsinkomen kan je zo 0.15 tot 0.9 euro per uitgespaarde kWh aan premies ontvangen. Let wel: vooraf moet een expert een rapport opstellen m.b.t. de actuele energiezuinigheid van je woning. Pas dan kom je in aanmerking voor premies voor dakisolatie. De isolatiewerken moeten bovendien door een vakman uitgevoerd worden en de uiteindelijke U-waarde of warmtedoorgangscoëfficient van het dak mag maximaal 0,20 W/m²K bedragen.

Premies voor dakisolatie in het Brussels Gewest

In het Brussels Gewest kan je sinds 1 september 2019 een premie variërend van 20 tot 50 euro/m² aanvragen, afhankelijk van je gezinsinkomen en je gezinssamenstelling. De thermische weerstandscoëfficiënt (R) van het isolatiemateriaal moet over de hele geïsoleerde oppervlakte minimaal 4 m²K/W bedragen én er moet een dampscherm aangebracht worden om in aanmerking te komen voor de premies.

Wil je graag kennis maken met de nieuwste generatie glaswol van URSA? Vul het formulier in en u ontvangt de isolatiegids.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email