URSA verduurzaamt productieproces glaswol

Recycle Reuse Reduce
URSATERRAdakisolatiev2
Sustainability

Isolatiematerialen spelen een belangrijke rol in het verduurzamen van onze woningen en gebouwen. De eisen die verschillende stakeholders stellen aan isolatiematerialen nemen dan ook steeds toe. Dat gaat van de akoestische en thermische prestaties van het product, de eenvoud van plaatsing, de brandwerendheid, de duurzaamheid, het productieproces zelf, tot de logistiek.

Als één van de grootste Europese producenten van minerale wol of glaswol en XPS, investeert URSA voortdurend in verbeteringstrajecten om volop zijn rol te kunnen spelen in de klimaattransitie. Zo werd  onlangs het productieproces in haar Belgische fabriek in Desselgem ingrijpend aangepast.

Vergroening van het productieproces

De omvangrijke aanpassingen aan de site in Desselgem namen verschillende maanden in beslag. In de eerste plaats werd de kern van het productieproces, namelijk de smeltoven, vervangen. De vervanging van zo'n smeltoven is een weerkerend proces (elke 6 tot 8 jaar) maar nu werd de smeltoven uitgerust met een nieuwe sturing die voor een homogenere temperatuursverdeling in de oven zorgt. Dat leidt niet alleen tot een verhoogde kwaliteit van de geproduceerde glaswol, ook het energieverbruik van het productieproces blijft op die manier beter onder controle.

URSA TERRA: de nieuwste generatie glaswol

De strategie van continue optimalisatie resulteert in nog performantere producten zoals bijvoorbeeld URSA TERRA. Die nieuwste generatie glaswol geniet bij de bouwprofessionals de voorkeur en daar zijn goede redenen voor. URSA TERRA is niet alleen duurzamer, het geeft ook minder stof af. De verbeterde productietechnologie zorgt er voor dat URSA TERRA zachter is. Allemaal eigenschappen die het werk voor de plaatser aangenamer maken.

Eénmaal geplaatst kan de bewoner genieten van de sterke thermische en akoestische prestaties van de minerale wol. Minerale wol zoals URSA TERRA heeft een hogere ontbrandingstemperatuur dan andere isolatiematerialen en wordt daarom vaak gekozen met het oog op brandveiligheid. Een keuze voor minerale wol is ook een duurzame keuze want het bestaat voor minstens 90% uit natuurlijke en gerecycleerde materialen zoals zand en gerecycleerd glas. 

Kom je graag meer te weten over URSA TERRA? Vul dan bijgevoegd formulier in en URSA bezorgt je graag meer informatie.

 
­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email