Glaswol voor spouwmuurisolatie: een vaste waarde met vele voordelen

Copy
URSA
URSA

Iedereen kent het belang van dakisolatie maar wist je dat er maar liefst 35% van de warmte uit je woning ontsnapt langs een niet geïsoleerde spouwmuur? Om je thermisch comfort te verhogen en ook om het milieu en je portemonnee te sparen, is het isoleren van je spouwmuur dus een must. Studies tonen aan dat de gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie 3 à 5 jaar bedraagt. Spouwmuurisolatie is dus ook een slimme investering. Wist je trouwens dat je ook in 2020 in Vlaanderen onder bepaalde voorwaarden kan genieten van een premie voor spouwmuurisolatie van 5 euro/m²?  

De vele voordelen van glaswol

Minerale wol of glaswol kan door zijn open vezelstructuur veel lucht vasthouden. Hierdoor is het materiaal uitermate geschikt als thermische isolatie. Omdat het die eigenschap ook op lange termijn behoudt, is het een ideale keuze voor een duurzame en comfortabele toekomst. Minerale wol is van nature volledig onbrandbaar wat dan weer de veiligheid van de bewoners ten goede komt. Als kers op de taart heeft glaswol ook uitstekende akoestische eigenschappen waardoor het je ook nog eens goed afschermt van buitengeluiden of luidruchtige buren.

Glaswol als spouwmuurisolatie: zowel voor renovatie als nieuwbouw

In nieuwbouwprojecten kan je bijvoorbeeld aan de slag met vormvaste minerale wolplaten URSA WALLTEC 32 BLACK die eenzijdig bekleed zijn met zwart weerbestendig glasvlies. Het gaat om een uiterst performante isolatie met een lambda waarde van 0.032 W/m.K. Door hun vormfactor zijn ze snel en makkelijk te plaatsen en is er een goede aansluiting tegen de draagmuur en tussen de platen onderling.

Voor het na-isoleren van een moeilijk toegankelijke spouw biedt URSA de inblaaswol URSA white blowing wool aan. Dit product combineert de uitstekende technische eigenschappen van minerale wol met een snelle en flexibele verwerking langs openingen in de buitengevel.

Lokale productie op basis van lokale grondstoffen

Voor de productie van minerale glaswol wordt gebruik gemaakt van zand en (gerecycleerd) glas. Daaraan wordt dan afhankelijk van de toepassing van het eindproduct een bindmiddel toegevoegd.  Een keuze voor glaswol is dus een duurzame en milieuvriendelijke keuze, maar ook vanuit economisch standpunt is het een verstandige keuze.

Het feit dat de grondstoffen lokaal en in grote hoeveelheden beschikbaar zijn, zorgt er voor dat de prijs van glaswol geen grote variaties kent.  Als aannemer is de kans dus klein dat je de bouwheer plots het slechte nieuws moet gaan brengen dat de isolatie toch duurder zal uitvallen of dat er door tekorten vertragingen zijn. Omdat URSA glaswol in België produceert, heb je bovendien geen last van bijkomende transporttijden of kosten. Lokale productie is zowel ecologisch als economisch de juiste keuze.

Wilt u graag meer informatie over de spouwmuur oplossingen van URSA? Vul het formulier in en URSA bezorgt u de nodige documentatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email