Performant luchtdicht isoleren in 6 stappen

SecoGamma

Als de buitenschil van je woning niet luchtdicht is, dan zal je ondanks een dikke laag isolatiemateriaal toch last hebben van warmteverliezen door luchtstromingen langs kieren en spleten. Naast de impact op de thermische prestaties is de aanwezigheid van een lucht- en dampscherm ook van belang om schimmelvorming te vermijden en de duurzaamheid van het beschermde isolatiemateriaal te garanderen.

Een goede uitvoering is cruciaal

Om je woning luchtdicht te isoleren is een correcte plaatsing van het lucht- en dampscherm minstens van even groot belang. In onderstaande video legt isolatiespecialist URSA uit hoe je in 6 stappen komt tot een perfect luchtdichte geïsoleerde bouwschil:

  1. breng aan de binnenzijde van de bouwschil een dampscherm aan. Kleef de overlappende stukken dampscherm af met universele kleefband.
  2. dicht het schrijnwerk vakkundig af met dichtingsmastiek en met een strook dampscherm.
  3. vergeet kleine openingen niet af te dichten. Openingen ten gevolge van kabels kan je afdichten met universele tape, voor stopcontacten kan je gebruik maken van dichtingsmastiek.
  4. het afdichten van grote doorlopende elementen zoals balken of buizen wordt eenvoudig dankzij rekbare tape.
  5. bevestig het dampscherm aan de omliggende structuur met dichtingsmastiek.
  6. span het dampscherm niet te strak aan zodat je later bij het plaatsen van bijvoorbeeld bijkomende stopcontacten wat speling hebt.

Luchtdicht bouwen met URSA

Je kent URSA waarschijnlijk van de thermische isolatieproducten met enerzijds de minerale glaswol gebaseerde producten en anderzijds de geëxtrudeerde polystyreen of XPS platen. Met URSA SECO beschikt URSA ook over een compleet en duurzaam assortiment voor luchtdicht bouwen.

Wil je graag meer informatie over het duurzaam assortiment voor luchtdicht bouwen. Vul het formulier in en URSA bezorgt je meer informatie. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email