5 voordelen van isoleren met minerale glaswol

Houtsk1b
URSA
URSA

Thermische isolatie

Glaswol houdt dankzij zijn open vezelstructuur lucht vast en dat is nu net een uitstekende isolator. Met warmtegeleidingscoëfficiënten die schommelen tussen 0.032 en 0.040 W/mK zet minerale glaswol sterke thermische prestaties neer.

Flexibiliteit

Het materiaal laat zich makkelijk bewerken en plaatsen. Dankzij de flexibiliteit van glaswol, sluit het bij het plaatsen goed aan op het te isoleren oppervlak. Zo vermijd je dat luchtcirculatie kan ontstaan die de isolatie nadien nadelig beïnvloedt. Glaswol behoudt levenslang al die positieve eigenschappen. Zo blijft je bouwschil lang intact en performant. Wist je trouwens dat er glaswolisolatie bestaat voor bijna elke deel van je woning (zolder, spouwmuren, kelder,…)?

Akoestische isolatie

Minerale glaswol is uitermate geschikt om geluid afkomstig van buitenaf of uit aanpalende ruimtes tegen te houden. In tijden waarin iedereen kleiner en dichter bij elkaar in stedelijke omgevingen zal wonen, is dat geen overbodige luxe. Bij isoleren van spouwmuren met glaswol wordt flankerende geluidsoverlast en de akoestische invloed van open stootvoegen beperkt. Bij isolatie van hellende daken of van lichte scheidingswanden met glaswol, speelt het massa-veer-massa principe: hoe dikker de "verende" minerale glaswollaag, hoe beter de akoestische prestatie.

Brandwerend

Wanneer je je woning verpakt met een isolerende schil, dan wil je dat die bouwschil in alle omstandigheden veilig is. Ook in het geval van een woningbrand. Minerale glaswol is onbrandbaar en bij een woningbrand veroorzaakt het nauwelijks of geen rook en is het evenmin een bron van giftige gassen of brandende druppels. Het materiaal is bestand tegen temperaturen tot ruim 800°C. Allemaal eigenschappen die je kansen bij een woningbrand verhogen. Wist je dat verzekeringsmaatschappijen rekening houden met de aanwezigheid van brandveilige isolatie bij het bepalen van de premie?

Duurzaam

Minerale isolatie wordt geproduceerd uit zand en glas (glaswol) & gerecycleerd glas. Deze natuurlijke grondstoffen worden door de natuur in grote hoeveelheden aangemaakt en zijn onuitputtelijk. Daarnaast wordt minerale isolatie ook hergebruikt en gerecycled. Het storten of verbranden ervan is dan ook overbodig. Wanneer minerale glaswol in de bouwschil gebruikt wordt, dan bespaart die toepassing 350 keer de energie die nodig is voor productie, transport en installatie!

Wil je een totaalbeeld krijgen van alle type oplossingen in minerale glaswol? Vraag dan vrijblijvend informatie aan via het bijgevoegde formulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email