Isoleren met URSA van kelder tot dak

URSA
URSA
URSA

Voor heel wat bouwprofessionals is URSA geen onbekende naam, maar wat niet iedereen weet is dat URSA een compleet assortiment aan isolatiematerialen aanbiedt. Dankzij dit uitgebreid assortiment kan je van kelder tot dak zorgen voor energie-efficiënte bouwschil oplossingen.

Sterke thermische prestaties

In het assortiment van thermische isolatieproducten van URSA vind je enerzijds de minerale glaswol gebaseerde producten en anderzijds de geëxtrudeerde polystyreen of XPS platen.

De minerale glaswolproducten zijn verkrijgbaar zowel in rol, plaat, en inblaasvorm en zijn ideaal voor de thermische isolatie van hellende daken, gevels en spouwmuren. Dat URSA koploper is in het ontwikkelen van hoogwaardige minerale wol blijkt o.a. uit de assortimenten URSA TERRA dat voelbaar zachter is en aanzienlijk minder stof vrijgeeft bij plaatsing of nog uit het nieuwe assortiment URSA WHITE BLOWING WOOL dat de technische eigenschappen van minerale wol combineert met een snelle en flexibele verwerking.

Voor isolatietoepassingen waar een hoge druksterkte vereist is zoals bij vloerplaten, zijn de URSA XPS platen de juiste keuze. Door hun hoge weerstand tegen water -en vochtindringing, vorst en dooi zijn ze ook uitermate geschikt voor perimeterisolatie van bijvoorbeeld kelders.

Luchtdicht isoleren

Met URSA SECO beschikt URSA ook over een compleet en duurzaam assortiment voor luchtdicht bouwen. Een goede luchtdichtheid is niet alleen nodig voor het behalen van een goede thermische isolatiegraad, het is ook essentieel om vochtproblemen te voorkomen. Naast de klassieke membranen, dampschermen en kleefband vind je in het URSA SECO assortiment ook de Modulovap.

Het betreft een vochtregulerend lucht- en dampscherm met variabele Sd waarde. Dat werkt zo: in de zomer gaat de moleculaire structuur van Modulovap open en wordt vocht van de constructie afgeleid en kan die opdrogen. In de winter houdt Modulovap het vocht van de binnenruimtes tegen zodat het niet kan condenseren wanneer het in aanraking komt met het koude onderdak.

Ontvang je graag een gedetailleerd overzicht van de verschillende isolatietoepassingen en producten van URSA, vraag dan via bijgevoegd formulier de complete URSA isolatiegids aan.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email