Blokiwood, prefab bouwen in één handeling

Blokiwood1

Bezig met een woning, bedrijfsgebouw of een aanbouw of uitbreiding? Met een nieuw revolutionair systeem van geprefabriceerde houten muur- en dakelementen plaats je super geïsoleerd, luchtdicht en koudebrugarme wanden of daken en dit in één handeling.

De muurelementen zijn zowel dragend (tot 9 ton per lopende meter) als luchtdicht (maar waterdampdoorlatend). Ze zijn bovendien standaard geïsoleerd met een R-waarde van 5,26 m² k/W die eenvoudig te verhogen is naar 7,10 m² k/W. De dakelementen zijn standaard voorzien van een isolatie met 7,8 m² k/W als R-waarde. Blokiwood onderscheidt zich nog door tal van andere voordelen. Voor de plaatsing van deze elementen is er geen kraan nodig. De zwaarste wandelementen wegen maximaal 60 kg en de dakelementen maximaal 75 kg. Ze kunnen dus eenvoudig door 2 personen geplaatst worden. De buitengevel wordt naar wens afgewerkt met metselwerk, steenstrips, pleisterwerk, hout of andere gevelmaterialen.

“Projectontwikkelaars en architecten tonen veel interesse voor bouwen met hout. Het Blokiwoodsysteem is een interessant alternatief voor de traditionele methode van houtskeletbouw. Het geheel is al geprefabriceerd. Er kan in een waanzinnig snel tempo gebouwd worden. Een aanbouw bijvoorbeeld kan al in 3 dagen gerealiseerd worden en er zijn minder vakmensen nodig op de werf”

Cees Bekkers, medezaakvoerder van Tymber Buildings

Dankzij de technische vooruitgang kunnen nu ook heel grote gebouwen in hout worden opgetrokken, zowel voor woningcomplexen als in de niet-residentiële sector. Naast zijn kwaliteiten als lichtgewicht, isolerend en een gezond woon- en werkklimaat, is hout ook uitermate interessant voor de industrialisatie van bouwprocessen. De isolerende eigenschap van Blokiwood wordt bereikt door 200 mm houtvezelisolatie in de elementen te integreren bij de productie. Het is een 100 % bioproduct met uitsluitend houten componenten.

En nog ecologisch en circulair ook?

Naast de snelheid van bouwen is Blokiwood volledig ecologisch, formaldehydevrij en bovendien circulair. Deze constructies kunnen in de toekomst eenvoudig gedemonteerd worden en op een andere locatie, al dan niet in hun geheel, terug worden opgebouwd. Alternatief is dat het geheel tot grondstof in de kringloop wordt teruggebracht. Blokiwood leent zich voor alle soorten constructies.

Verrast door deze nieuwe manier van bouwen? Vul het formulier in en Tymber Buildings bezorgt je de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email