Trilux LiveLink lichtmanagement, eenvoudig voor lichtplanner, installateur en eindgebruiker

Trilux Bvba
Trilux Bvba
Trilux Bvba

Een lichtmanagementsysteem ontwikkelen dat eenvoudig is voor lichtplanner, installateur en eindgebruiker. Met deze uitdaging zijn lichtspecialist TRILUX en sensorspecialist STEINEL aan het werk gegaan. Eindresultaat van deze gezamenlijke ontwikkeling: Livelink. Een systeem waarmee lichtmanagement kinderspel wordt.

De samenwerking tussen TRILUX en STEINEL zorgt voor optimaal op elkaar afgestemde hardware. De verlichting en sensoren zijn ‘voor elkaar gemaakt’ en communiceren vloeiend met elkaar. Dit maakt een simpele Plug & Play installatie mogelijk. Zodra het systeem is aangesloten en geïnstalleerd, kan Livelink dankzij de bijbehorende intuïtieve software  eenvoudig in gebruik worden genomen.

In de praktijk

Denk aan een klaslokaal, een veel voorkomende ruimte om te verlichten. Livelink biedt voor dergelijke standaard ruimten voorgeprogrammeerde instellingen op het gebied van daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. Het systeem past uit zichzelf de verlichtingsintensiteit aan in de ruimte. Maar ook specifieke verlichtingsscenes typisch voor het klaslokaal zijn reeds vooraf ingesteld. Bij presentaties, film kijken of gewoon klaswerk biedt het systeem zodoende de juiste verlichtingsintensiteit aan de raam-, bord- en wandzijde. Met een simpele druk op de knop kies je de gewenste instelling voor dat moment.

Radicaal vereenvoudigde lichtplanning

TRILUX en STEINEL kennen de praktijk en de verlichtingsnormen. Met deze kennis en know-how zijn voor de meest voorkomende standaardruimten lichtplanningen met lichtmanagement uitgewerkt. Deze voorgeprogrammeerde lichtmanagement situaties zijn vastgelegd in zogeheten use cases welke beschikbaar zijn voor lichtplanners. Hardware matig is deze intelligentie standaard verwerkt in de armaturen en sensoren.  

Moeiteloos installeren en in gebruik nemen

Nadat de armaturen en sensoren zijn aangesloten, gaat het installeren en in gebruik nemen met de intuïtieve app. De Livelink app begeleidt de installateur of gebruiker stap voor stap door de installatie en ingebruikname. De app maakt gebruik van de bekende touchscreen commando's als tikken, vegen, of slepen en neerzetten. De app is beschikbaar voor iOS of Android.

Eenvoudige bediening en verlaging van de kosten voor de gebruiker

In de ideale situatie wordt de verlichting door de gebruiker via de Livelink app voor smartphone of tablet gestuurd. Maar het is ook mogelijk om de verlichting via een standaard schakelaar aan te sturen. Door de intelligente lichtsturing is er met Livelink een aanvullende besparing van meer dan 50 procent te realiseren op de operationele kosten. In combinatie met efficiënte TRILUX armaturen kan deze besparing nog verder oplopen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email