Afdichting van glazen daken: hoe pakt u dat best aan?

Triflex
Triflex
Triflex

Glazen daken worden vaak aangebracht boven bijzonder gevoelige ruimtes, zoals musea, leefruimtes of serres. Een lekkend glazen dak lijkt in die gevallen dan ook meteen rampzalig. Gelukkig kan dit bijzonder snel en doeltreffend opgelost worden, met behulp van de producten van Triflex voor glazen ondergronden.

Triflex voor naadloze dakafdichtingen

De Triflex systemen zijn vloeibaar aan te brengen en flexibel. Daardoor ontstaat een volledig naadloos geheel dat de eventuele complexe vormen van de ondergrond van het dak feilloos volgt. Vocht krijgt geen kans om door te dringen en om lekkages in de ruimtes onder het dak te veroorzaken, omdat de aangebrachte laag volledig hecht aan de ondergrond. Ook complexe detailleringen en moeilijk bereikbare plaatsen worden gegarandeerd afgedicht.

De perfecte oplossing voor een glazen dak

Door de ideale kenmerken van de waterdichte oplossingen zoals Triflex ProDetail treft men steeds vaker Triflex aan op daken en overlopen. Maar niet veel mensen weten dat Triflex ook perfect kan aangebracht worden op een glazen dak. Meer nog: Triflex biedt zelfs een primer set aan die speciaal voor glazen ondergronden is samengesteld.

Eén primer set voor glazen ondergronden

De Triflex Glas Primer Set bestaat uit 750 ml Triflex Glas Reiniger, 750 ml Triflex Glas Primer, een paar handschoenen, een blauwe poetsdoek en een groene poetsdoek. De primer kan op zo goed als alle glazen ondergronden gebruikt worden.

Triflex Glas Reiniger: dé ontvetter in 10 minuten

Triflex Glas Reiniger is ontworpen om glazen oppervlakken te ontvetten alvorens Triflex Glas Primer aan te brengen. Vooraleer deze reiniger echter kan aangebracht worden, moet de ondergrond vrij zijn van losse of hechtingsverminderende bestanddelen. Ook moet de ondergrond draagkrachtig, droog en ijsvrij zijn. Het verbruik hangt af van hoe vuil het oppervlak is.

Amper 10 minuten nadat het oppervlak is gereinigd hebt met Triflex Glas Reiniger, kan de Triflex Glas Primer aangebracht worden.

Triflex Glas Primer met snelle uitharding

Eens het glas grondig is gereinigd, kan de primer aangebracht worden. Deze volledig transparante 1-component vloeibare kunststof is meteen klaar voor gebruik en laat zich makkelijk verwerken bij temperaturen boven 5° C. Door zijn snelle uitharding en zijn lage viscositeit is een ondergrond voorbehandeld met deze glasprimer al na 15 minuten tot maximaal 3 uur verder te behandelen bij 20° C.

Doeltreffend en tijdsbesparend

De Triflex Glas Primer zorgt voor een sterk verbeterde hechting op glazen ondergronden. Samen met zijn snelle uitharding leidt dit tot een aanzienlijke tijdsbesparing voor de installateur. De Triflex Glas Reiniger versterkt dit effect alleen maar verder. Dat maakt deze producten tot een absolute must-have voor het afdichten van glazen daken.

Zit u met een concreet project waar wij u kunnen adviseren? Laat uw gegevens na via bijgevoegd formulier en wij nemen met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Ik had graag advies ontvangen m.b.t. afdichting van glazen daken in een concreet project.
Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email