Confidex Garantie van Tata Steel blaast 30 kaarsjes uit

175123320

De meest uitgebreide Confidex®-garantie voor voorgelakt staal in Europa ontzorgt gebouweigenaars voor een periode van minstens veertig jaar en betekende destijds een revolutie in de sector.

Tata Steel lanceerde de Confidex®-garantie in 1992. Het startte een revolutie in de manier waarop garanties werden aangeboden voor stalen dak- en geveloplossingen. Dertig jaar later blijft deze formule de meest uitgebreide garantie voor voorgelakt staal in Europa. Dat is het resultaat van jarenlang onderzoek en praktijktesten om de beste weerstand tegen corrosie van voorgelakte Colorcoat® merkproducten te bieden, zoals Colorcoat Prisma® en Colorcoat HPS200 Ultra®.

Hoewel de Confidex®-garantie al in 1992 werd gelanceerd, blijft deze schadedekking relevant binnen de hedendaagse bouwsector. De formule wordt voortdurend geëvalueerd naarmate de aard van bouwgeschillen binnen de sector veranderen. Zo werd in 2014 de garantie uitgebreid naar het gebruik van clips en vaste zonnepanelen met Colorcoat HPS200 Ultra®, een toevoeging die sinds 2020 ook geldt voor Colorcoat Prisma®.

Volledige dekking

In tegenstelling tot sommige complexe of conditionele garanties, is Confidex® opvallend rechttoe-rechtaan. Het vormt een directe contractuele relatie tussen Tata Steel en de gebouweigenaar, waardoor moeilijkheden in het onwaarschijnlijke geval van een schadeclaim worden vermeden. Bovendien dekt Confidex® de in de fabriek gesneden staalranden gedurende de gehele garantieperiode, is de garantietermijn volledig overdraagbaar als het gebouw van eigenaar verandert en belooft Tata Steel volledige herstelmaatregelen in het onwaarschijnlijke geval dat de coating niet werkt.

Aanvankelijk waren de eerste Confidex®-geregistreerde bouwprojecten voornamelijk scholen, recreatiefaciliteiten en commerciële gebouwen. Tegenwoordig ziet Tata Steel een grote verscheidenheid aan projecten zoals autoshowrooms, datacenters, distributie- en logistieke faciliteiten, kerken en zelfs voetbalstadions die Colorcoat HPS200 Ultra® of Colorcoat Prisma® gebruiken.

Kwaliteitsgarantie

Voorgelakte Colorcoat®-staalproducten van Tata Steel staan in de sector bekend om hun esthetiek, duurzaamheid en langdurige prestaties. Dat bewees het uitgebreide testprogramma voor externe verwering en corrosie, aangevuld met kwaliteitsattesten uitgereikt door externe partijen. Naast de uitgebreide garantie wordt bij Tata Steel-producten bijvoorbeeld ook het BBA Agreement certificaat geleverd, wat wijst op een hoogwaardig, ervaren en betrouwbaar bedrijf of product. 

Wil je meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en Tata Steel neemt vrijblijvend contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email