Confidex Garantie voor gebouwbekleding, glashelder en de beste

Tata Steel

Confidex® is de productprestatiegarantie van Tata Steel voor Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® bij gebruik als externe gebouwbekleding, met name bij enkelvoudige, meervoudige of samengestelde gevel- en dakbekledingssystemen in industriële, commerciële, agrarische en utiliteitsgebouwen. Confidex® biedt de langste en meest uitgebreide garantie voor voorgelakte staalproducten in Europa.

Een glasheldere garantie, zelfs bij gebreken aan de coating

De Confidex® Garantie heeft als voornaamste kenmerk dat het een heldere garantie is en in tegenstelling tot andere garanties, dat hij tevens de volledige reparatie, in het onwaarschijnlijke geval van gebreken aan de coating, dekt. Het is in die zin een verzekering voor de huid van uw gebouw.

Lange looptijd van de garantie zonder verplicht jaarlijks onderhoud

De Confidex® Garantie loopt op tot wel 40 jaar in het geval van gebruik van de Colorcoat HPS200 Ultra® afwerking en tot 30 jaar op de Colorcoat Prisma®. Gedurende de gehele looptijd van de Confidex® Garantie blijven de snijkanten gedekt.

Eveneens uitzonderlijk is, dat er geen voorwaarden aan verplichte jaarlijkse onderhoud inspecties gesteld worden bij een normaal gebruik van de coatings. Hierop geldt één uitzondering, daar waar de Colorcoat HPS200 Ultra® in een dak toepassing gebruikt wordt en bedekt wordt met PV-panelen. In dit geval blijft de garantie voor de Colorcoat HPS200 Ultra® weliswaar behouden, maar wordt een eenvoudig onderhoudsregime vooropgesteld onder de PV-panelen.

Garantie is overdraagbaar na verkoop van het gebouw

De Confidex® Garantie is project specifiek en biedt, na registratie, een contractuele verbintenis tussen de gebouweigenaar en Tata Steel. Hierdoor wordt niet alleen het risico sterk teruggedrongen binnen elk onderdeel van het distributiekanaal, het geeft de gebouweigenaar tevens de mogelijkheid deze garantie mee over te dragen na verkoop van het gebouw, wat tevens een waardevermeerdering voor het pand betekent.

Aanvragen van garantie is een fluitje van een cent

De Confidex® Garantie is eenvoudig aan te vragen, 3 maand na oplevering van het gebouw, via een snel en eenvoudig in te vullen online registratieformulier en is uiteraard onderbouwd door jarenlange wereldwijde producttesten.

Garantie ook in de kuststreken

Tenslotte wordt de Confidex® Garantie reeds gegeven vanaf de kustlijn. Sterker nog, wat in de garantie gedefinieerd wordt als een ligging aan de kust, betreft een ligging tussen de kustlijn tot 1km in landwaarts. Eens voorbij deze 1 km wordt de ligging beschouwd als binnenlands.

Voordelen van de Confidex® Garantie

Iedereen in de distributieketen kan de Confidex® Garantie aanvragen.

Registreren van de Confidex® Garantie geeft een directe relatie met Tata Steel. In het onwaarschijnlijke geval van problemen met de coating, kan er direct contact met Tata Steel worden opgenomen zonder tussenkomst van de contractuele distributieketen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld maar voorkomt ook onnodige juridische bemoeienis en de daarbij komende kosten. Belangrijk is, dat ook als de distributieketen onderbroken wordt doordat een bedrijf ophoudt te bestaan, de Confidex® Garantie nog steeds aanspraken op Tata Steel mogelijk maakt.

Andere garanties, nu ook voor interieurtoepassingen

De Confidex® Garantie heeft zich altijd beperkt tot de weerbestendigheidsprestaties van buitenbekledingen. Er is echter een groeiende behoefte aan een garantie die voor interieurtoepassingen geldt. Daarom biedt Tata Steel nu ook een garantie per individueel geval bij interieurtoepassingen met Colorcoat HPS200 Ultra® die buiten de reguliere Confidex® Garantie valt.

Toepassing specifieke garanties zijn ook beschikbaar voor niet-standaard toepassingen zoals residentiële daken, plooistukken en sectionaal en schuifdeuren.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email